Grete Treier: kui peret lähedal pole, ei tule ka tulemust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grete Treier sai Tallinnas Mustpeade Majas toimunud hooaja pidulikul lõpetamisel kätte aasta naisratturi auhinna.
Grete Treier sai Tallinnas Mustpeade Majas toimunud hooaja pidulikul lõpetamisel kätte aasta naisratturi auhinna. Foto: Artur Sadovski

Eesti parim naisrattur Grete Treier tahtis end järgmisel aastal proovile panna väljaspool Itaaliat, kuid kahe lapse ema soov võimalikult palju perega koos olla polnud tipptiimidele meeltmööda ning seetõttu tuli pikendada lepingut Michela Faniniga.



«Ma ei tea ühtegi teist naisratturit, kes kahe lapse kõrvalt tipptasemel rattaspordiga tegeleks. Mina ei saa pikka aega abikaasat ja tütreid nägemata elada. Kui peret lähedal pole, ei tule ka tulemust,» lausus Treier eile vahetult enne Eesti rattahooaja pidulikku lõpetamist.

Kesk-Itaalias Toscanas Michela Fanini poolt prii elamise saanud Treier tunnistas, et klubi makstav palk pole temale osaks langeva eritingimuse tõttu midagi erilist. «Kavatsen iga kuu Itaalias võistlemas käia ja reisikulud tuleb enamjaolt ise tasuda,» selgitas ta.

Maailma selle aasta edetabelis 27 naiskonna seas 13. kohal asuv Michela Fanini alustab ettevalmistust jaanuaris, Treier siirdub kaheks-kolmeks nädalaks Itaaliasse veebruaris.

Märtsis Belgias ja Hollandis peetavatel ühepäevasõitudel Treier suurt tulemust taga ei aja.
«Ma pole kunagi hooaja alguses heas hoos olnud. Panustan tuuridele,» ütles valitsev Eesti meister tempo- ja grupisõidus.

Maailma edetabelis 47. kohal asuva eestlanna hooaja kulminatsiooniks saab olema naiste rattaspordi suurim võistlus Itaalia velotuur, mille ta tänavu lõpetas 13. kohal. «Kavatsen enne seda Itaalias tõuse treenida, sest tänavu oli just see mu nõrgim külg,» märkis Treier.

Detsembris 33-aastaseks saav naine avaldas, et asjaolude kokkulangemisel jätkab ta tippspordis Londoni olümpiani. «Punktide kogumine algab sel suvel ja loodan Eestile vähemalt ühe koha kindlustada. Mida pärast olümpiat tegema hakkan, seda ma praegu ei tea,» ütles Treier.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles