Kaotusseisu jäänud Tammeka sai tähtsas mängus kindla võidu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Tammeka jalgpalliklubi astus suure sammu meistriliigasse püsimajäämise suunas. Täna võideti esimeses üleminekumängus 4:1 Tallinna Kalevit ning laupäeval Tallinnas toimuva kordusmängu eel annab see tartlastele korraliku eelise.

Väravateta lõppenud avapoolaja järel läks Kalev 54. minutil Aleksei Larini väravast juhtima. Tammeka taastus aga ülikiiresti ning kõigest minut hiljem Kaarel Kiidron viigistas. 58. minutil viis Kristjan Tiirik kodumeeskonna juhtima ning lõppseisu vormistasid Martin Hurda ja Andre Paju tabamused.

Kordusmäng toimub laupäeval kell 13 Tallinnas Kalevi staadioni kunstmurul ning ka seda kohtumist saab vaadata Postimehe vahendusel.  

Enne mängu:

Tartu Tammeka sai Premium liigas sel hooajal 9. koha, kogudes 25 punkti. Kõrgseltskonnas on mängitud alates 2005. aastast, kuid aastatel 2007 ja 2008 kandis klubi Maag Tammeka nime. 2012. aastal jäädi küll kümnendaks ehk viimaseks, kuid kuna tol hooajal seitsmenda koha saanud Viljandi klubi lõpetas tegevuse, jätkas Tammeka kõrgliigas. Aasta hiljem pidi Tammeka pidama üleminekumänge Rakvere Tarvasega, ent võitis 2:1 ja 4:1 ning jätkas endiselt kõrgseltskonnas, kus mullu saadi seitsmes koht.

Tallinna Kalev läks tänavuse esiliigahooaja viimasele voorule vastu iseseisvatest klubidest esimesel kohal olles, ent kuna ise kaotati viimases kohtumises 0:1 Kiviõli Irbisele ja Rakvere Tarvas võitis Levadia duubelmeeskonda, teenis otsepileti Premium liigasse hoopis Tarvas. Kolmel viimasel hooajal kõrgliigasse kuulunud, ent mullu viimaseks jäänud ja välja langenud Kalev osales üleminekumängudel ka 2012. aastal, kui meistriliigas eelviimase koha saamise järel alistati kahes kohtumises 2:1 ja 1:0 jällegi Tarvas. 

Tammeka: oleme soosikud

«Oleme üleminekumängudel Kalevi vastu favoriidiseisuses. Tammeka trumpideks on kogemused Premium liigas ning ühtlasem meeskond. Peame seda nüüd palliplatsil tõestama ning oma keeruka hooaja lõpetama positiivselt ning kindlustama koha Premium liigas,» ütles Tammeka võtmemängija Kristjan Tiirik EJLi pressiteenistusele. «Oleme Tammekas kõik mänguks valmis,» lisas meeskonna abitreener Mario Hansi.

Lahinguks on valmis ka Premium liiga otsepääsmest napilt ilma jäänud pealinnameeskond. «Kaks olulist ja rasket kohtumist on veel ees. Saame oma võimed kõrgliigaklubi vastu proovile panna ja näha, kus oleme,» lausus Tallinna Kalevi peatreener Marko Pärnpuu. «Minu uus klubi mängib minu vana klubi vastu, aga sellest tulenevalt mingit kergemini võtmist ei saa lubada. Tuleb teha hea mäng ja loota, et sellega kaasneb ka soovitud tulemus,» sõnas Kalevi mängija Ando Hausenberg.

Tammeka poolt peab mängu vahele jätma noor äärepoolkaitsja Rasmus Tauts, Tallinna Kalevi ridades ei saa mängukeelu tõttu kohtumisest osa võtta Silver Alex Kelder ja Juhan Lilleorg.

Korduskohtumine, mis toimub laupäeval algusega ell 13.00 Tallinnas, peetakse Kalevi Keskstaadioni kunstmuruväljakul. Postimees teeb ka sellest mängust otseülekande.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles