Noored haaravad koondises võimu

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Ermits
Kalev Ermits Foto: Tairo Lutter

Vähemalt kontrollstartide põhjal võib ütelda, et Eesti laskesuusatamise koondise esinumbriks on tõusmas Kalev Ermits. Ta võitis möödunud reedel koondise katsevõistluse ja võitis ka eile Soomes Vuokattis toimunud ühisstardist jõuproovi. Eelkõige ületab 23-aastane mees koondisekaaslasi sõidukiiruses.

Eile tegi ta neljas tiirus kokku viis möödalasku, kuid edestas teiseks tulnud Kauri Kõivu 41 sekundit. Seejuures tegi Kõiv ühe möödalasu vähem. Tegelikult oli enamik laskesuusatajaid eile tiirus ebakindlad.

Võimalik, et ebakindlus oli mõneti tingitud ka võistluse käigus ilmnenud probleemist, mis tekitas treenerites suuri küsimärke. Nimelt kiskus suusatades paljudel sääre esikülg krampi ja seepärast ei suudetud jalga lõdvestada. Ühest seletust ei suutnud Tramm sellele leida.

«Näiteks Kauri Kõiv oli selline mees, keda see päris palju mõjutas. Tõusudel polnud häda midagi, seal hoidis ta Ermitsaga võrdset tempot, kuid siledal maal lõi probleem välja,» rääkis Tramm.

MK-sarja hooaeg algab 29. novembril Östersundis ning sinna saadetakse viis meest: Ermits ja Kõiv, juba möödunud hooaja põhjal endale koha taganud Roland Lessing, Martin Remmelg ja eile võistlusest kõrvale jäänud Rene Zahkna.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles