Fernando Alonso: teisena on veel kehvem lõpetada

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso hooaeg on toonud kaasa palju katkestamisi. Kokku on mees punktikohale jõudnud vaid kahel korral
Fernando Alonso hooaeg on toonud kaasa palju katkestamisi. Kokku on mees punktikohale jõudnud vaid kahel korral Foto: SCANPIX

2005. ja 2006. aastal vormel-1 maailmameistriks kroonitud Fernando Alonso on McLareni roolis tänavu kogunud 11 punkti ning hoiab MMi üldarvestuses 17. kohta. Hooaja käik on olnud küll masendav, kuid Alonso enda sõnul oleks enesetundele veel rusuvam saada teisi ja kolmandaid kohtasid.

«See on tõsi, et selja taha jääb masendav hooaeg, kuid minu arvates oleme sellest palju õppinud,» rääkis Alonso Autospordile. «Minu arvates pakuvad teised ja kolmandad kohad veel suuremat pettumust.»

Alonso toob välja, et ka McLareni konkurentide aasta pole eriline õnnestumine olnud. Tema sõnul näeb ta mitmeid tšempione pettunud nägudega ning nii mõnedki tiimikaaslased on omavahel tülli keeranud.

Oma tulevikku näeb hispaanlane helgena. «Minu mõtted on järgmises aastas. Loodan, et põeme kõik probleemid tänavu läbi ja järgmisel hooajal neid enam pole. Praegu õpime ning see on ainus võimalik tee eduni. Õpime oma vigadest ja probleemidest.»

Ta jätkas: «Ma liitusin McLaren-Hondaga, sest nägin, et see on ainus võimalus lähitulevikus Mercedestest jagu saada. Vaja on tugevat projekti ja teistmoodi filosoofiat. Ma tean, et olen õiges kohas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles