Van Gaal: ma ei tee mitte midagi, kuid teenin palju raha

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Louis van Gaal.
Louis van Gaal. Foto: SCANPIX

1986. aastast treeneriametit pidav hollandlane Louis van Gaal tunnistas The Telegraphile, et tema töö iseloom on aastatega kõvasti muutunud. Hetkel Manchester Unitedis töötava 64-aastase treeneri sõnul on tal nii palju abilisi, et ise ei peagi vanameister eriti tööd tegema.

«Ma tulen ajast, kus peatreener tegi kõike,» arutles van Gaal. «Nüüd on minu käsutuses teadusosakond, skautide osakond ja meditsiiniosakond. Mul on abimänedžerid ja abitreenerid. Ma ise ei tee midagi – mitte midagi! Ma delegeerin ja teenin palju raha.»

Van Gaali treeneritee sai alguse 1986. aastal, kui ta AZi meeskonna mängijana asus ka klubi abitreeneriks. Kaks aastat hiljem sai ta sama ameti Amsterdami Ajaxis ning 1991. aastal tõusis ta Hollandi suurima klubi peatreeneriks. Hiljem on van Gaal juhendanud veel Barcelonat, Hollandi koondist, AZi, Müncheni Bayernit ja Manchester Unitedit.

Peatreenerina on van Gaal pidanud 856 matši, millest võitnud on ta 520 ja viigistanud 171. Kaotusi on kogunenud vaid 165.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles