Viimase kümnendi edukaim tehasetiim lahkub ajutiselt WRC-sarjast

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Loeb (paremal) võitis Citroëni roolis kõik, mis võita andis
Sebastien Loeb (paremal) võitis Citroëni roolis kõik, mis võita andis Foto: AFP / Scanpix

Citroëni rallimeeskond tõmbas tänasega joone alla pikalt kestnud spekulatsioonidele ning teatas, et järgmisel hooajal nad WRC-sarjas ei osale. 2017. aastal aastal tullakse uue autoga MM-sarja siiski tagasi, vahendab Autosport.

Tänavu olid Citroëni tehasetiimi sõitjateks norrakas Mads Östberg ja britt Kris Meeke. Ainsa võidu tõi Prantsusmaa meeskonnale Meeke, kellel õnnestus esikoht saavutada Argentinas. Hooaja kokkuvõttes sai Östberg neljanda ja Meeke viienda koha. Kahte meest edestasid vaid Volkswageni piloodid.

Meeskonna boss Yves Matton kinnitab, et 2017. aastal tullakse tagasi ning meeskond on väga motiveeritud tiitli nimel võitlema. «Oleme otsustanud keskenduda uue WRC-auto välja töötamisele ning see on ka põhjus, miks Citroën 2016. aastal tehasemeeskonnana MM-sarjas kaasa ei löö.»

Matton lubab tuleval hooajal sarja hoolikalt jälgida ning erilislt hoiab ta pöialt tänavu JWRC arvestuses võidu saanud Quentin Gilbertil, kes uuel aastal kihutab Citroëni roolis WRC2-sarjas.

Citroën on olnud viimasel kümnendil rallimaailma täielik valitseja. Alates 2003. aastast on võidetud kaheksa meeskondlikku ja üheksa individuaalset MM-tiitlit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles