Kanepi ja Kontaveit treenivad uue hooaja eel koos

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi ja Anett Kontaveit.
Kaia Kanepi ja Anett Kontaveit. Foto: Tairo Lutter

Eesti parimad tennisistid Kaia Kanepi, Anett Kontaveit, Jürgen Zopp ja Vladimir Ivanov vaatasid tänasel hooaja lõpu pressikonverentsil aastale tagasi ja rääkisid tulevikust.

Sel aastal Kanepilt Eesti esireketi staatuse üle võtnud Kontaveit ütles, et aasta tipphetkeks oli tema jaoks US Openil kaheksandikfinaali jõudmine. Seal kaotas eestlanna mäletatavasti Venus Williamsile, kes on taas maailma esikümne mängija. «See oli kahtlemata aasta olulisim sündmus, selles pole kahtlustki! Et üldse suure slämmi turniiril nii kaugele jõudsin ja seal peaväljakul Venuse vastu mängisin,» sõnas Kontaveit. «Oluline oli ka see, et sain aasta alguses haigusest üle ja korralikult mängida.»

Tuleva aasta eesmärgiks peab Kontaveit nii-öelda suure mänguga harjumist. «Tahan võimalikult paljudele suure slämmi turniiridele peale saada ja tugevate turniiride kogemust saada ning tugeva seltskonnaga harjuda,» ütles ta.

Kanepi loodab uuel hooajal eelkõige tervena püsida. «Eesmärk on uuesti heasse vormi saada ja võistelda nii palju kui võimalik,» sõnas Kanepi. «See aasta õpetas mind palju, selles osas, kuidas oma tervist hoida, püüan selle teadmise kaasa võtta.»

Motivatsioonist Kanepil puudust pole ja karjääri lõpetamisele ta ei mõtle. «See tunne, mis pärast häid mänge ja võite on, seda tavaelus millegagi ei asenda,» ütles sportlane.

Järgmisel nädalal treenivad Kanepi ja Kontaveit seejuures Tallinnas koos. «Satume ühel ajal Eestisse üsna harva ja see on väga hea võimalus koos treenida,» kommenteeris Kontaveit.

Eesti meeste esireket Jürgen Zopp lõpetas koostöö senise treeneri Märten Tamlaga ning läheb treenima Barcelonasse. «Otsest kokkulepet mul Hispaania treeneriga pole, proovime ja kui klapib, siis teeme koostööd,» sõnas Zopp võimalikust koostööst treener Alberto Lopeziga. «Siis on võimalik, et hakkan baseeruma Barcelonas asuvas keskuses.»

Vladimir Ivanov loodab jagu saada küünarliigese vigastusest. «Esimese asjana tahan vigastusest jagu saada. Uuel aastal on eesmärk võimalikult palju Challengeri turniiridel mängida,» sõnas Ivanov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles