Raul Must jõudis Šotimaal juba poolfinaali

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Must
Raul Must Foto: Maria Kilk

Eesti sulgpalluritel oli täna edukas päev - Raul Must pääses MK etapil Šotimaal poolfinaali. Kati Tolmoff ja Getter Saar said Euroopa Karikaetapil Soomes veerandfinaali üksikmängus, Karoliine Hõim segapaarismängus ja Kati-Kreet Marran ning Sale-Liis Teesalu naispaarismängus.

Raul Must võitis 50 000 dollari suuruse auhinnafondiga turniiril Glasgows veerandfinaalis endast paarkümmned kohta maailma edetabelis tagapool asuva belglase Yuhan Tani kindlalt kahes geimis 21:18, 21:8.

Musta järgmine vastane selgub turniiril esimesena paigutatud taanlase Hans Kristian Vittinghusi ja India mängija Anand Pawari vahelisest vastasseisust. Musta jaoks on Šotimaa võistlus kolmas Grand Prix sarja turniir järjest, kus ta on jõudnud vähemalt poolfinaali. Suvel Venemaal ja oktoorbis Hollandis tegi eestlane sama taseme turniiridel finaali jõudes karjääri seni parimad võistlused.

Ülejäänud Eesti sulgpalli koondis võistleb samal ajal Soomes Euroopa Karikaetapil. Kati Tolmoff, kellel on võistlustel esimene paigutus, jõudis kahe võiduga veerandfinaali. Kaheksandikfinaalis alistus noor taanlanna Irina Amalie Andersen tulemusega 21:14, 19:21, 21:10. Veerandfinaalis kohtub Tolmoff teise eestlanna Getter Saarega. Saar sai teel kaheksa sekka jagu venelannast Elizaveta Tarasovast ja rootslannast Frida Lindstromist. Karoliine Hõim koos soomlase Marko Pyykoneniga on samuti veerandfinaalis. Kuueteistkümne parima hulgas võideti taanlasi Line Noergaard ja Tobias Suder 21:16, 21:10. Üksikmängus jäi Hõim esimeses ringis napilt alla eelmisel nädalal Norras toimunud Euroopa Karikaetapi finaalis Tolmoffi alistanud Sofie Holmboe Dahlile Taanist 22:20, 19:21, 19:21.

Eesti mängijad said veerandfinaali ka paarismängus kui Kati-Kreet Marran ja Sale-Liis Teesalu võitsid soomlasi Hanna Karkaus ja Johanna Luostarieni 21:13, 21:17.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles