Heleene Tambet võitis krossijooksus USA üliõpilaste meistritiitli

Laura Kalam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heleene Tambet
Heleene Tambet Foto: Tairo Lutter

Viljandimaalt pärit Heleene Tambet tegi Eesti pikamaajooksus suurt ajalugu ja võitis New Mexico ülikooli naiskonna koosseisus võistkondlikult murdmaajooksus USA üliõpilaste meistritiitli. Teise koha sai Colorado ja kolmanda koha Oregoni ülikooli naiskond. 

Heleene Tambet läbis 6 kilomeetri pikkuse trassi ajaga 20.40,4, mis andis talle individuaaljärjestuses 74. koha. Nelja kilomeetriga möödus eestlanna koguni sajast jooksjast. «Enda jooksuga võin rahule jääda. Jooksin omale kohaselt tõusvas tempos, kahe kilomeetri peal olin 174.kohal ja finišis 74. kohal - möödusin päris suurest massist, » lausus Tambet Jooksuportaali vahendusel. 

«Eesti mõistes see 74 ei tundu kindlasti millegi heana, aga siinses kontekstis on TOP 100 juba päris kõva sõna. Rajal on ju kõik Ameerika ja nii mõnedki Euroopa parimad 1500 meetri, 5000 meetri, 10 000 meetri ja takistuste jooksjad,» selgitas Tambet.

Treener Harry Lemberg hindab Heleene Tambeti saavutust kõrgelt. «Tihe võistlus ja 254 tüdrukut jookseb - see on tegelik pikamaajooksu kasvulava. USA ülikoolide hindamatu panus sellesse,» leidis Lemberg.

Varem ei ole New Mexico ülikooli naiskond USA üliõpilaste meistritiitlit võitnud. Samuti ei ole ükski eestlane pikamaajooksus sellega hakkama saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles