Karjääri lõpuga silmitsi seisnud Aksalult tulusaim hooaeg

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondise esiväravavaht Mihkel Aksalu Soome meistrivõistluste kuldmedali ja parimale väravavahile pühendatud auhinnaga.
Eesti jalgpallikoondise esiväravavaht Mihkel Aksalu Soome meistrivõistluste kuldmedali ja parimale väravavahile pühendatud auhinnaga. Foto: Erik Prozes

Eesti jalgpallikoondisele oli tänavune aasta paljutähenduslik. Alates Mart Poomist on sinisärkide ridades olnud esiväravavahil eriline roll. Viimati täitis seda kohta pikalt Sergei Pareiko, kuid tänavu tõusis suurepärase klubihooajaga eestlaste esikindaks Mihkel Aksalu.

Aksalu on koondise ridadesse kuulunud aastaid ja üksikuid mänge on siin ja seal talle ikka jagunenud, kuid esiväravavahiks tõusis ta pärast kolmanda elukümnendi täitumist. Lõppenud EM-valiksarjas käis ta väljakul kuues kohtumises, seejuures kaitses ta puuri viies viimases matšis.

Suure saavutuseni jõudis Aksalu sel hooajal ka klubikarjääris. Alates 2012. aastast Soomes SJK ridades palliv saarlane sai oktoobri lõpus kaptenipaela kandes tõsta pea kohale Soome meistritiitli.

Kui mõned aastad tagasi oleks seljavigastus väravavahi karjääri peaaegu lõpetanud, siis tänavu valiti ta eelpool nimetatud saavutustele lisaks Ragnar Klavani järel ja Konstantin Vassiljevi ees tänavuse aasta Eesti paremuselt teiseks jalgpalluriks.

Mihkel Aksalu, kas võib öelda, et tänavune aasta on olnud sinu karjääri parim?

Kindlasti on tegemist karjääri kõige tulusuma aastaga. Klubiga saavutatu üle olen väga õnnelik, kuna suur töö on ära tehtud ja väga hea tulemus saavutatud. Klubis tehtud töö ei ole jäänud märkamata ka koondises ja treenerid on mind usaldanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles