Naiskond sai curling’u EMil kaks valusat kaotust

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Curling
Curling Foto: Maailma Curling'u Föderatsioon

Taanis toimuvatel Euroopa meistrivõistlustel kaotas Eesti curling’u-naiskond täna hommikul 7:9 Taanile ja õhtuses pingelises võistluses 6:9 Norra koondisele.

Eesti naiskonna peatreeneri Erkki Lille sõnul mängis Eesti naiskond täna head curling’ut, kuid puudu jäi eelkõige sportlikkust õnnest. «Nii Taani kui ka Norra vastu mängides oli võiduvõimalus kogu aeg olemas, mängisime eelkõige oma mängu ja koostöö jääl sujus hästi,» sõnas Lill.

Eesti-Norra mängu kommenteerides ütles Lill, et seis oli jääl kogu aeg võrdne ja seetõttu ka äärmiselt pingeline. Eelviimase end’i järel oli seis viigis 6:6 ning viimaseski end’is oli Eesti naiskonnal võiduvõimalus kogu aeg olemas. Kasutades viimase kivi eelist, sooritas Norra võistkonna kapten Kristin Skaslien suurepärase viske, mis tõi naiskonnale kolm võidupunkti.

Euroopa meistrivõistlustel võistleb Eesti tugevaimas divisjonis. Esmaspäeval Eesti aja järgi kell 15 kohtub naiskond valitseva maailmameistri Šveitsiga.

Eesti curling’u-meeskond võistleb B-divisjonis. Laupäeva õhtul kaotas Eesti Slovakkia koondisele pingelises mängus punktidega 5:7 ning pühapäevases mängus pidi võistkond tunnistama ka Austria paremust punktidega 3:8. Esmaspäeval kell üheksa hommikul kohtub Eesti Horvaatia koondisega.

Euroopa meistrivõistlustel osaleb kokku 26 meeskonda ja 20 naiskonda. Eesti naiskond on A-divisjonis koos maailmameistri tiitlit hoidva Šveitsi, Taani, Soome, Saksamaa, Ungari, Norra, Venemaa, Šotimaa ja Rootsi naiskondadega. Eesti meeskond mängib B-divisjonis Austria, Horvaatia, Inglismaa, Hispaania, Iisraeli, Läti ja Slovakkia meeskondade vastu.

Naiskonda kuuluvad Küllike Ustav, Triin Madisson, Kristiine Lill, Lembe Marley ja kapten Maile Mölder. Naiskonna treener on Erkki Lill. Meeskonna moodustavad Ingar Mäesalu, Andres Jakobson, Johan Karlson, Tanel Toomaväli ja kapten Martin Lill.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles