Aganitsa koduklubi üllatas viimaste aastate Prantsusmaa valitsejat

Laura Kalam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andri Aganits
Andri Aganits Foto: Eero Vabamaegi

Prantsusmaa meistrivõistlustel pakkus suurüllatuse Andri Aganitsa koduklubi Poitiersi Stade Poitevin, kes mängis pärast avageimi kindlat kaotust kolmes järgnevas geimis üle neljal viimasel aastal meistriks kroonitud Toursi. Koduklubi esindasid ka ülejäänud Prantsusmaal mängivad eestlased. 

Tänavusel hooajal viiest mängust vaid ühe võitnud ja pärast eilset turniiritabelis 12. kohale langenud Tours võitis Poitiersi esinduse vastu avageimi 25:13, kuid kaotas ligi 2900 silmapaari ees kolm järgmist vastavalt 23:25, 23:25 ja 16:25. Andri Aganits aitas võitjaid vaid esimeses geimis, realiseerides kahest tõstest ühe. Ülejäänud geimides peatreener eestlasele mänguaega ei andnud. «Pärast esimest gemi võõrsilvõitu ei oleks oodanud, aga on väga positiivne, et suutsime võita ja lisada tabelisse kolm olulist punkti,» lausus Aganits Volley.ee vahendusel. 

Ardo Kreegi koduklubi Pariisi Volley sõitis külla turniiritabeli ülemisse poolde kuuluvale AS Cannes'i võistkonnale, kellega heideldi maksimaalsed viis geimi. Kuigi pealinna esindus läks mängu geimidega 2:1 juhtima, jäädi lõpuks vastasele 2:3 (-14, 15, 19, -19, -11) alla. Kreek tegi tavapäraselt kaasa kogu kohtumise, kuid rünnakul seekord õiget rütmi ei leidnud. Temporündaja lõi 12st tõstest punktiks vaid 2 (17%), kuid lisas neli blokipunkti ja ühe serviässa. 

Poitiers hoiab kuuest voorust kogutud 13 punktiga turniiritabelis teist kohta. Pariis jagab 9 punktiga viiendat kuni üheksandat kohta. Tõsi, pealinnlastel ja lisaks kolmel võistkonnal on viienda vooru mäng eelmise nädala sündmuste tõttu edasi lükatud. 

Prantsusmaa esiliiga viiendas voorus mängis Martti Juhkami ja Kert Toobali koduklubi Rennes Volley võõral väljakul 3:0 (23, 21, 21) resultaadiga üle Martiguesi esinduse. Kogu kohtumise platsil viibinud ja võitu 11 punkti panustanud Juhkami esines edukalt rünnakul, lüües 18st tõstest punktiks 11 (61%). Blokis ega servijoone taga punktilisa ei tulnud. Algusest kuni lõpuni viibis väljakul ka Toobal, kes tõi võitjatele kaks blokipunkti.

Juhkami sõnul vastab tulemus kahe võistkonna mängutasemele. «Kordagi ei olnud tunnet, et võiksime kaotada ja olime vastasest klassi võrra parem meeskond,» lausus Juhkami. «Arvan, et peaksime meeskonnana serviga rohkem survet avaldama, et lihtsaid punkte saada. Vastastel oli kohati serv liiga hästi käes ja nii on kõigi vastu raske.»

«Individuaalses plaanis minult stabiilne esitus nii vastuvôtul kui rünnakul,» lisas Juhkami. Rennes Volley paikneb 10 punktiga teisel kohal, jäädes ühe vähempeetud kohtumise juures (neljanda vooru mäng on edasi lükatud) Nice meeskonnast maha vaid ühe silmaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles