Siimann püüab lahendada hokimeeste tüli

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Siimann
Mart Siimann Foto: Liis Treimann

Eesti Olümpiakomitee president Mart Siimann võttis endale vahendaja ja lepitaja rolli Eesti jäähokis puhkenud tüli osapoolte vahel.

«Leian, et selliste olukordade lahendamine ongi EOK ülesanne,» märkis Siimann. «Olen mõlema mehega kohtunud ja kohtun veel. Võimalikud lahendused on olemas, kuid pole kindlust, kas need tegelikult ka käiku lähevad. Võtsime läbirääkimisteks aega ühe nädala.»  

Eesti jäähokis aastaid valitsenud pinged on viimastel nädalatel tõusnud haripunkti – paljud klubid pole rahul alaliidu presidendi Priit Vilba tegevusega ja nõuavad tema ametist lahkumist. Vastuolud on viinud selleni, et Eesti jäähoki pealinn Narva ei registreerinud oma meeskonda Eesti meistrivõistlustele.

Selle asemel moodustati alternatiivne liiga ja ametliku juhtimise suhtes opositsioonis olevad klubid  on moodustanud oma alternatiivse liiga ja kutsunud selle etteotsa poliitik Robert Antropovi. Praegu sulgpalliliidu eesotsas olev Antropov on avaldanud valmidust asuda Vilba asemel Eesti hokit juhtima.

Kuna Vilba ei soovi ametist lahkuda, on tekkinud kahe leeri vahel väga terav vastasseis, mis heidab Eesti jäähokile väga halba varju. Seepärast võttiski Siimann mõlema osapoolega ühendust ja püüab leida kompromissi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles