Wenger süüdistab jalgpallijuhte dopingu tolereerimises

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arsene Wenger.
Arsene Wenger. Foto: SCANPIX

Londoni Arsenali jalgpalliklubi peatreener Arsene Wenger tunnistas, et ta pole sugugi rahul Euroopa Jalgpalliliidu (UEFA) tegevusega võitluses keelatud ainetega. Wengeri sõnul tolereerib UEFA dopingu kasutamist.

Arsenal kaotas 7. oktoobril Meistrite liigas 1:2 Zagrebi Dinamole. Pärast kohtumist andis Zagrebi mängumees Arijan Ademi positiivse dopinguproovi ning sai UEFAlt nelja aasta pikkuse võistluskeelu. Wengeri sõnul on ebaaus, et Dinamol on endiselt tabelis võidumängust saadud kolm punkti.

«Ma ei nõustu UEFA reeglitega. Kuna tulemus on endiselt kirjas, siis sisuliselt aktsepteerivad nad dopingu tarvitamist,» ütles Wenger.

Ademi on esindanud oma karjääri jooksul nii Horvaatia kui Makedoonia koondist. Horvaatia noortekoondises tegi ta debüüdi Eesti vastu, kui meie U19 esindus 2008. aastal horvaatidest 4:1 üle oli. Horvaatia A-koondises mängis ta lõpuks kolmes sõprusmängus, kuni otsustas 2014. aastal esindada Makedooniat. Uue kodumaa eest sai mees kirja neli mängu ja ühe värava. 2013. aastal avaldas Ademi lootust, et ehk õnnestub tal teenida kutse Albaania koondisesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles