Koostame, kaasame, vajame, arutame – kunagi tulevikus

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: Valitsuse kommuniktasioonibüroo

Eesti sporti vaevavad rahanappus ning kogu riikliku rahastamisskeemi killustatus. Eesti Olümpiakomitee on otsinud abi riigikogu spordi- ja liikumisharrastuse toetusrühmast ning pöördunud ettepanekuga peaminister Taavi Rõivase, kultuuriminister Indrek Saare ja rahandusminister Sven Sesteri poole. Aeg läheb, aga lahendusi pole. Spordirahvas peab arvestama ebamäärasusega eeloleval aastal ja pole võimatu, et ka ületuleval aastal.

Postimees uuris ministritelt, kui kaugele on jõudnud arutelud EOK ettepanekuga eraldada neile kogu hasartmängumaksu nõukogus jagatav raha. Poliitikute vastused olid… nagu poliitikute vastused ikka.

Rõivas tunnistas, et EOK ettepanek on temani jõudnud, kuid valitsuses pole see teema veel arutusele tulnud. «Kuna EOK presidendi ettepanek muuta hasartmängumaksu nõukogu tegevust puudutab oluliselt ka kultuuri-, haridus- ja sotsiaalvaldkonna rahastamist, tuleb aruteludesse kaasata ka sotsiaalministeerium ning haridus- ja teadusministeerium,» teatas ta. Valitsuse kommunikatsioonibüroo kaudu saadetud lisaküsimusele, millal nimetatud ministeeriumeid arutelusse kaasatakse, peaministrilt vastust ei tulnud.  

Ümmargune on ka kultuuriminister Saare vastus. «Kultuuriminister ja rahandusminister on kokku leppinud, et alustatakse riigi spordi rahastamismudeli olemasolevate aluspõhimõtete ülevaatamist ning riigieelarve strateegia 2017–2020 koostamisel esitatakse praeguste aluspõhimõtete muutmise ettepanekud valitsusele otsustamiseks,» rääkis ta. «Selle tegevusega on võimalik põhjalikumalt analüüsida ka EOK ettepanekut.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles