Eesti naiskond kaotas EMil kahekordsele maailmameistrile

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti curling'u-naiskond EMil
Eesti curling'u-naiskond EMil Foto: Maailma Curling'u Föderatsioon

Taanis toimuvatel curling’u Euroopa meistrivõistlustel võistleb Eesti naiskond tugevaimas A-divisjonis. Täna õhtul kohtus Eesti naiskond kahekordse maailmameistri Šveitsiga ja sai kirja 5:10 kaotuse.

Kahekordse maailmameistri vastu mängimine tekitab Eesti curling’u-naiskonna peatreeneri Erkki Lille sõnul lisapingeid, samas on tugevate vastastega mängimine Eestile väga heaks kogemuseks, mida saab ainult suurvõistlustel osaledes. Ette ei lähe Eesti curlingunaiskond Lille sõnul ühtegi mängu kaotama.

«Mäng oli pingeline ja tegime ka rohkem vigu. Kogenud vastasvõistkond ei jätnud ühtegi meie naiskonna viga muidugi ära kasutamata,» kommenteeris Lill tänast mängu. Kolmandas end’is sai Šveitsi naiskond Eesti võistkonna viga kasutades neli punkti. «Oma mängu taasleidmisega läks meil aega, kuid siiski jätkasime võitlust,» lisas Lill.

Teisipäeval ootab Eesti naiskonda kaks mängu. Eesti aja järgi kell 10 kohtutalse Rootsi naiskonnaga ja kell 20 mängitakse Šotimaa koondise vastu. Rootsis mängitakse curling’ut juba üle saja aasta ning Lille sõnul on Rootsit esindav naiskond tippvormis. Šotimaal on ette näidata neljas koht curling’u maailmameistrivõistlustelt. «Mäng saab kindlasti olema raske ja lõpptulemus sõltub meie sooritustest, sest vigu ei andestata,» sõnas Lill.

Eesti meeskond võistleb Euroopa meistrivõistlusel B-divisjonis. Täna hommikul kaotas Eesti tasavägises mängus Horvaatiale punktidega 5:6. Teisipäeval kohtub Eesti Hispaania koondisega, mäng algab Eesti aja järgi kell 17.

Euroopa meistrivõistlustel osaleb kokku 26 meeskonda ja 20 naiskonda. Eesti naiskond on A-divisjonis koos maailmameistri tiitlit hoidva Šveitsi, Taani, Soome, Saksamaa, Ungari, Norra, Venemaa, Šotimaa ja Rootsi naiskondadega. Eesti meeskond mängib B-divisjonis Austria, Horvaatia, Inglismaa, Hispaania, Iisraeli, Läti ja Slovakkia meeskondade vastu.

Naiskonda kuuluvad Küllike Ustav, Triin Madisson, Kristiine Lill, Lembe Marley ja kapten Maile Mölder. Naiskonna treener on Erkki Lill. Meeskonna moodustavad Ingar Mäesalu, Andres Jakobson, Johan Karlson, Tanel Toomaväli ja kapten Martin Lill.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles