Blatterit ja Platinid ähvardab pikk jalgpallis tegutsemise keeld

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIFA president Sepp Blatter (vasakul) ja UEFA president Michel Platini
FIFA president Sepp Blatter (vasakul) ja UEFA president Michel Platini Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Jalgpalliliidu (FIFA) eetikakomisjon uurib jätkuvalt Sepp Blatteri ja Michel Platini juhtumit. Blatter kandis 2011. aatal Platini pangakontole kaks miljonit Šveitsi franki ning komisjon püüab jälile jõuda, kas tegemist on korruptsioonijuhtumiga.

BBC kirjutab, et süüdimõistmise korral ähvardaks mõlemat meest seitsme aasta pikkune jalgpallis tegutsemise keeld. Mitte ükski dokument ei anna selgitust ülekande tagamaadest ning Blatter ja Platini on omalt poolt kinnitanud, et neil oli suusõnaline kokkulepe ja tasu teenis Platini ära aastate jooksul tehtud töö eest.

Ka praegu ei tohi mehed jalgpallis aktiivsed olla, kuna oktoobri alguses eemaldas eetikakomisjon Blatteri ja Platini 90 päevaks ametist. Blatter oli enne karistust FIFA president ja Platini Euroopa Jalgpalliliidu ehk UEFA president.

Platini on oma juhtumi kaevanud spordiarbitraažikohusse (CAS). Hiljuti tõsise terviseprobleemiga haiglas viibinud Blatter pole oma pabereid veel CASi viinud, kuid ilmselt teeb seda lähiajal. Platini loodab, et CASi otsuse toel lubatakse tal veebruaris kandideerida FIFA presidendiks. Blatter enam ei kandideeri ning seega on kindel, et maailma jalgpall saab peagi uue juhi.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles