Rooney läheb Hiina jalgpalli positsiooni tugevdama?

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wayne Rooney.
Wayne Rooney. Foto: SCANPIX

Manchester Unitedi ja Inglismaa jalgpallikoondise ründaja Wayne Rooney on teel Hiina kõrgliigasse. Vähemalt nii kirjutab teisipäeval ilmunud kõmuleht The Sun.

Väidetavalt peab Rooney ühe Hiina klubiga juba läbirääkimisi. Aasia suurriigi jalgpall on tegemas suurt arengut ning üha enam püütakse oma liigasse meelitada vananevaid staare, kes päris tippliigades enam särada ei suudaks. Edukalt on sarnane projekt toimunud USAs ning vaikselt kogub hoogu Euroopas mänginud staaride liikumine ka Lähis-Idasse ja Indiasse.

Potentsiaalne sihtkoht võib Rooney jaoks olla Guangzhou Evergrande meeskond, mis on viimasel viiel aastal ka Hiina meistriks kroonitud. Hetkel juhendab klubi legendaarne brasiillane Luiz Felipe Scolari. Tema eelkäijad Hiina suurklubis olid Itaalia legendid Marcello Lippi ja Fabio Cannavaro. Hetkel kuuluvad klubi koosseisu näiteks Brasiilia koondislased Robinho ja Paulinho.

Hiina kõrgliigas on ründajatest aastate jooksul kaasa löönud näiteks Nicolas Anelka, Didier Drogba, Frederic Kanoute, Lucas Barrios ja Andres Oper.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles