Tyson Fury: dopingu lubamine muudaks spordi ausaks

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tyson Fury
Tyson Fury Foto: SCANPIX

Briti poksija Tyson Fury rääkis intervjuus BBCle, et ainus võimalus dopingu vastu võitlemiseks on see legaliseerida.

Fury sõnul on tänapäeva maailmas au sees demokraatia ja vabadus. «Peame oleme tuleviku osas avatud, kas pole nii?» küsis ta. «Vana süsteem ei tööta ning seetõttu olen ma ka dopingu suhtes avatud meelega. Kui tahame elus edasi liikuda ja olla osa demokraatlikust maailmast, nagu nad ütlevad, siis peaksime minu arvates olema avatud erinevatele asjadele.»

Fury ise oma sõnul dopingut ei tarvita ning seda tõestab ka tema mitte kõige ideaalsem figuur. «Miks me ei võiks nende ainete tarvitamist lubada? Kõik sööksid seda, mida nad soovivad ja võistlused oleks täiesti ausad, kas pole nii?»

Ta jätkas: «Te ei saa praegu väita, et 99 protsenti sportlastest on puhtad - kuigi ametlikult nii on -, samal ajal kui suur osa neist näevad välja nagu Kreeka jumalad. Ma tean, et ka kogu elu treenides pole võimalik selliseid lihaseid saada. Tean seda, sest olen tõesti palju trenni teinud ja võitlen pühapäeval raskekaalu maailmameistritiitli nimel.»

Fury sõnul on praegune süsteem ebaaus nende suhtes, kes keelatud aineid ei kasuta. «Igal juhul muudaks dopingu legaliseerimine spordi ausamaks. Ka poksis on antud teema väga suur probleem. Mind isiklikult see liiga palju ei huvita, kuna lõpuks teeb sihikindlus keelatud ainetele lihtsalt tuule alla. Need, kes tahavad oma lihased suureks pumbata, peavad arvestama lihtsalt lühema elueaga.»

Laupäeval kohtub Fury raskekaalu tiitlimatšis ukrainlase Vladimir Klitškoga, kes on alates 2004. aastast võitmatuna püsinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles