Eestlanna sai NCAA korvpalliliigas nädala uustulnuka auhinna

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall.
Korvpall. Foto: SCANPIX

Sügise hakul Ameerikasse Pittsburghi Duquesne'i ülikooli siirdunud Kadri-Ann Lass on ära teeninud NCAA I divisjoni Atlantic 10 konverentsi nädala rookie auhinna - ehk eestlanna oli selle konverentsi nädala parim uustulnuk.

Kõrgeimas NCAA ülikooliliigas mängiv Kadri-Ann Lass tähistab täna ühtlasi ka oma 19. sünnipäeva. Duquesne'i WBB ehk ka lihtsalt Dukes (või Duke) alustas kolme mänguga võõrsil ning võitis neist kaks. Esmalt võideti Saint Peter'sit 63:38, seejärel kaotati üllatuslikult suurelt reitingutabelis tagapool olevale Princetonile 66:94 ning võideti viimati Lafayette'i 73:65. Duke on erinevates reitingutes 9.-15. kohal, Princeton näiteks 25. (NCAA I divisjonis on kokku 32 konverentsi ning 349 naiskonda), vahendab Basketball.ee. 

Kadri-Ann Lass alustas kõigis neis kohtumistes Duke'i algviisikus. Esimene mäng läks skooritegemise mõttes tagasihoidlikult – ta jäi 26 minutiga nulli peale, kuid võttis kaheksa lauapalli ja andis ühe korvisöödu. Teiseks mänguks oli enesekindlus kasvanud ning 35 minutiga kirjutati tema kontosse 13 punkti ja 9 lauapalli.

Laupäeval võõrsil Lafayette'i vastu oli Lass platsil 34 minutit ja tõi 14 punkti, võttis viis lauapalli ning andis ühe korvisöödu.

«Oleme väga õnnelikud, et liiga ametnikud on Kadri välja valinud tema etteaste põhjal Lafayette'i vastu,» sõnas peatreener Dan Burt. «Usume, et tema parimad korvpalluripäevad on kindlasti ees ning see saab olema üks auhindu nende pikas reas, võttes arvesse tema oskusi ja pühendumist.»

Dukes (2-1) kohtub ööl vastu homset koduses avaetteastes Howardiga (0-4).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles