Rock võitis mängu, mille kaotamine olnuks võimatu

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sellisele vastasele kaotamine olnuks teoreetiliselt võimalik, kuid seda poleks tohtinud juhtuda, ja ei juhtunudki. Tartu Rock alistas FIBA Europe Cupi sarjas kodus Küprose Etha 92:75 ja astus korraliku sammu alagrupist edasipääsu suunas. Kesistele leegionäridele tuginenud vastase tase küündis Eesti meistriliiga keskmike tasemele. Turniiritabel ja kaotuste suurus on selle tõestuseks. 

«Alustasime halvasti, aga saime sellest üle ning võtsime mängu jõuga ära,» iseloomustas Rocki peatreener Gert Kullamäe mängu. Kogenud Gert Dorbek lisas, et mängu jooksul ei tekkinud kordagi tunnet, et mäng võidaks kaotada. «Samas oli ikkagi pusimist … vastane jõudis viimasel veerandajal kaheksa punkti kaugusele. Oleksime pidanud kaitses stabiilsemalt mängima,» leidis ta.

Dorbeku sõnul oli tore, et lõpuks ometi suudeti rünnakul visata üle 70 punkti, kuid seejuures leidis ta häiriva paralleeli: «Kui mängime rünnakul hästi, kaob meil kaitsemäng. Kui oleme kaitses head, pole jälle õiget rünnakut.» Seekord oli siis 92 punkti visanud tartlastel rünnaku päev.

Seljavalu tõttu ei saanud meeskonda aidata Tanel Kurbas, kuid tema rolli võttis edukalt üle Marek Doronin. «Tundub, et tegemist on väikse asjaga. Hommikul oli selg valus ja päeva jooksul muutus valu hullemaks,» selgitas Kurbas ja lisas, et selg on tal varemgi tunda andnud. Lõplikult otsustas ta mängust eemalejäämise kasuks pärast soojendust.

Rocki suurimad korvikütid olid leedulasest tagamees Evaldas Žabas 22 ja Gert Dorbek 21 punktiga. Seejuures tabas Dorbek kõik viis kolmepunktiviset. Kullamäe sõnas, et tal on kogenud mängumehe tegutsemise üle hea meel.

«Minu rolli pole mõtet üle tähtsustada. Järgmine kord viskan kõik mööda ja siis küsitakse, et miks ma olen selline puukäsi,» lausus ta naerdes. «Aga täna jah, sain ma visked sisse.»

Kullamäe jaoks oli võidumängus veel positiivseid momente. «Hea, et Karolis Petrukonis tahab korvi all teha ning Tanel Sokk ja Žabas saavad koos platsil olles teineteisest juba rohkem aru,» loetles ta.

Kolmapäeva õhtul katab Kullamäe oma Tartu kodus laua, võtab arvuti ette ja hakkab jälgima alagrupikaaslaste Južnõi Himiku ja Utena Juventuse heitlust. Kui seni täisedu omav Ukraina klubi suudab kodus võita, on ka Rockil edasipääs kindel. Leedulaste võidu korral sõltub palju viimasest voorust, kus Rock sõidab ise ukrainlastele külla.

Dorbek möönis, et eurosarja mõttes satuti soodsasse alagruppi ning loosiõnn tuleb ära kasutada. «Kodus Himikult saadud kaotusega tegime oma elu ise keeruliseks. Võidu korral olnuks edasipääs praegu juba kindel,» nentis ta.

Tegelikult on edasipääs võimalik ka juhul, kui Juventus võidab kolmapäeval ja ka nädala pärast Küprose meeskonda ning Rock peaks Himikule kaotama. Sellisel juhul jäävad tartlased alagrupis kolmandaks, kuid edasi saavad ka neli paremat kolmanda koha omanikku. Rocki korvide vahe on vähemalt seni korralikult plussis.

Kalev/Cramo kaotas kodus Lukoil Academicule 75:78 ja jätkab võiduta.

Korvpall

FIBA Europe Cup

Tartu Rock – Etha 92:75

Rock: Žabas 22, Dorbek 21, Harper 15, Petrukonis 15, Eichfuss 8, Sokk 5, Doronin 4.

Kalev/Cramo – Lukoil Academic 75:78

Kalev: Arbet 13, Sokk 13, Boone 12, Raley-Ross 11, Killingsworth 7, Veideman 6, Freimanis 6, Dorbek 5, Soo 2.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles