Atlanta meeskond austas legendaarset Dikembe Mutombot

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dikembe Mutombo.
Dikembe Mutombo. Foto: SCANPIX

Korvpalliliigas NBA sai täna austusavalduse osaliseks Kongo Demokraatlikust Vabariigist pärit Dikembe Mutombo, kelle mängusärk tõmmati Atlanta Hawksi saalis lae alla.

Mutombo valiti tänavu NBA kuulsuste halli liikmeks ja selle puhul tõmmati eile peetud Hawksi ja Celticsi mängu poolajal lae alla tema number 55 särk, mida ta kandis Atlanta tiimis mängides. «Ma ei oleks kunagi uskunud, et minu särk saadetakse niimoodi pensionile. Mu nimi jääb igaveseks ajalukku,» ütles Mutombo tseremoonia järel.

Aastatel 1991-2009 NBAs mänginud Mutombo kuulus Hawksi ridadesse aastatel 1996-2001, veel mängis 2.18 pikk tsenter Denver Nuggetsis, Philadelphia 76ersis, New Jersey Netsis, New York Knicksis ning Houston Rocketsis. Oma karjääri jooksul blokeeris Mutombo 3289 viset ja sellega hoiab ta kõige aegade edetabelis teist kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles