Horvaatia kolmas veerandaeg nurjas Eesti võidulootuse

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti - Horvaatia. Mirjam Nikolai.
Eesti - Horvaatia. Mirjam Nikolai. Foto: Tairo Lutter

KORVPALL. Eesti naiste korvpallikoondis kaotas eile kodus peetud 2017. aasta Euroopa meistrivõistluste valiksarja teises mängus Horvaatiale 55:67. Eestil on nüüd kirjas kaks kaotust: avamängus jäädi alla Prantsusmaale, Horvaatia pidi avamängus tunnistama Hollandi paremust.

Mäng algas eestlannade dikteerimisel, avaveerand võideti 19:15 ning poolajaks juhiti 35:27. Teise poolaja alguses mängisid aga külalised kaitses hoopis agressiivsemalt ning asusid omakorda 38:37 juhtima. Edasi kulges kohtumine eelmisel EM-finaalturniiril 12. koha saanud Horvaatia taktikepi all ja kolmanda veerandaja lõpuks juhtisid külalised 56:42. Kolmandal veerandajal viskasid eestlannad seitse, vastased 29 punkti. Eesti ei leidnud enam rünnakul loogilisi lahendusi, tehti liiga palju pallikaotusi. «Kolmanda veerandaja võiks ära kustutada. Kes tuleb riietusruumist rahuloluga, kes hambaid välgutades. See on igivana asi, et teise poolaja viie minutiga otsustakse mängud,» sõnas Eesti peatreener Jaanus Levkoi.

Neljandal veerandajal viskasid eestlannad 13, vastased 11 punkti ja lõpuks võttis Horvaatia 67:55 võidu. Seega võitis Eesti kolm ja Horvaatia ühe veerandaja. Eesti resultatiivseimana 15 punkti visanud Mirjam Nikolai kommenteeris: «Esimesel poolajal õnnestusid rünnakul liikumised hästi, kaitses saime ka hakkama. Teisel poolajal hakkasid nemad rohkem suruma meid kaitses, me ei pidanud oma joonisest kinni, rünnakud ei tulnud enam välja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles