MMA-võitleja Tõnissaar: mul on Baruto üle väga hea meel

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baruto (vasakul)
Baruto (vasakul) Foto: SCANPIX

Endine sumomaadleja Kaido Höövelson, kes sumoringis oli tuntud Barutona, sõlmis hiljuti lepingu Jaapani MMA-sarja Rizin Fighting Federationiga, mis on loodud kunagise tippliiga PRIDE FC presidendi poolt. Vabavõitlejana teeb ta debüüdi detsembri viimastel päevadel Jaapanis toimuval suurvõistlusel.

USAs baseeruvat, kuid ülemaailmseks kasvanud UFC liigat sihtiv vabavõitleja Ott Tõnissaar ütles, et poleks osanud sellist MMA-uudist oodata. «Kui keegi oleks minult küsinud, mis on järgmine suur asi Eesti MMAs, siis sellise uudise oleks ma pakkunud ehk 500. asjana,» tunnistas ta.

«Kokkuvõttes on mul on tema üle lihtsalt väga hea meel. Mees peab olema oma elus midagi väga õigesti teinud, kui on suutnud endale sellised kaardid välja mängida. Omal ajal oli see konkreetne aasta lõpus Jaapanis peetav võistlus, mis on läbi aegade kuulunud erinevate nimede ja organisatsioonide alla (kuulsam neist on Pride Shockwave võistlussari - toim), tõeline megasündmus. Nüüd enam päris nii ei ole, kuid väga populaarse võistlusega on endiselt tegemist.»

Pride oli omal ajal ülimalt menukas sari ja UFCle pakuti tõsist konkurentsi, kuni UFC selle ära ostis. Kuulsuse ja haarde mõttes Rizin Fighting Federation UFCga konkureerida ei suuda, aga ühe võistlusena on tuleva sündmuse populaarsus kindlasti väga suur. 

Tänavu kannab 29.-31. detsembril Saitamas toimuv võistlus nime Rizin Fighting World Grand-Prix Saitama 3 days. Saitama Super Arena, kus võistlus toimub, mahutab kuni 36 500 pealtvaatajat. On spekuleeritud, et Höövelsoni esimeseks vastaseks võib olla legendaarne Venemaa vabavõitleja Fjodr Emelianenko.

«Kuigi Barutol vabavõitleja tausta ei ole, siis usun, et tal on võimeline hästi esinema. See on suurepärane, kui sumomaadluses tippu jõudnud inimene saab Jaapanis võimaluse end ka sellises kohas proovile panna. Arvestades kui populaarne on Jaapanis sumomaadlus ning kui kõrgele tippu Baruto end seal viis, on mees kindlasti suureks publikumagnetiks,» arutles Tõnissaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles