Pokkeriliidu president Roheliste algatusest: legaalne mängimine netis lõppeb päevapealt

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pokker
Pokker Foto: AP / Scanpix

Eesti Turniiripokkeri Föderatsiooni president Marek Reinaas andis pokkeriportaalile pokeriprod.com lühiintervjuu Roheliste Erakonna tehtud seadusemuudatuse ja sellega seonduva ETPF seisukohtade teemal.

Marek, mida arvad Sina Eesti Turniiripokkeri Föderatsiooni juhina Roheliste Erakonna algatusest tõsta online-hasartmängude maksukoormust kümneid kordi?

Ühelt poolt olen hämmingus, sest see ettepanek on ju oma olemuselt jabur. Selline seadusemuudatus lõpetaks legaalse mängimise netis päevapealt. Olgu jutt pokkerist või hasartmängudest. Teisalt saan ma rohelistest ka aru – nende populaarsus ühiskonnas on minimaalne ja seda vaid mõned kuud enne valimisi. Sellises seisus võtab nii mõnigi poliitik ette libeda populismi-tee. Rohelised on astunud ühte paati Max Kauriga, tüübiga, kes proovib just valimatu kasiinovastase võitlusega end iga hinna eest poliitikuks teha, kuid kelle kahtlaseid populistlikke avaldusi reeglina keegi tõsiselt ei võta.

 

Mis juhtub, kui see algatus ka teoks saab?

Nagu ütlesin – legaalne mängimine netis lõpeb päevapealt. Riigi aastatepikkune vaev asuda netis mängimist kontrollima ja sellelt makse koguma kaob samuti. Mõelge ise – kui riik tõstaks alkoholi aktsiisi päevapealt sellises mahus, et pudel viina maksaks poes 1000 krooni…Mitu pudelit Eesti poodides homme müüdaks? Ma arvan, et mitte ühtegi.

Millised on šansid, et selline muudatus ka läbi läheb?

Usun, et sellisel kujul on tõenäosus õnneks mikroskoopiline. Pigem olematu. Ma luban, et söön oma päikeseprillid ja kaardipaki ära, kui see seadusemuudatus täpselt sellisel kujul parlamendis vastu võetakse. Mis ei tähenda muidugi seda, et üks jabur seadusemuudatuse ettepanek ei või kaasa tuua mõnd muud veel jaburamat tulemust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles