Viimase 10 aasta kõige kõvema võistluse suures mängus ka eesti mees

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Seim.
Mart Seim. Foto: Jaanus Lensment

TÕSTMINE. Houstonis peetaval tõstmise MMil on jõutud viimase võistluspäevani ning välja selgitatakse medalistid ka kõige raskemate ehk üle 105 kg kaaluvate meeste seas. Kuigi eelmisel MMil poodiumi kahele kõige kõrgemale astmele tõusnud sportlased jäävad võistlusest kõrvale, on juba mitmelt poolt kõlanud, et ees ootab viimase kümnendi kõige konkurentsitihedam jõuproov. Suures mängus on ka eesti mees Mart Seim.

Eelmisel MMil neljanda koha saavutanud Seim teebki nüüd Houstonis alles esimese võistluse pärast eelmise aasta tiitlivõistlust. Vahepeal rasket õlatraumat ravinud eestlase peamine siht on parandada eelmise tiitlivõistluse tulemust, kus ta sai kahe tõsteviisi summana üles 431 kg (rebimises 185 kg, tõukamises 246 kg).

«Eelmisel nädalal tegime veel viimased tugevad treeningud. See nädal on põhimõtteliselt häälestamine. Kolmapäeval oli veel veidi tugevam trenn, kus tegime 320 kg kükki, et toonus kehas püsiks,» rääkis viimastest ettevalmistustest sportlase treenerist isa Alar Seim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles