Šokk: Tyson Fury alistas Vladimir Klitško ja tõusis poksimaailma valitsejaks!

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
vladimir Klitško (vasakul) ja Tyson Fury tiitlimatš.
vladimir Klitško (vasakul) ja Tyson Fury tiitlimatš. Foto: SCANPIX

Täna õhtul sai poksi raskekaal endale uue valitseja, kui britt Tyson Fury alistas tiitlimatšis pikaaegse poksimaailma valitseja Vladimir Klitško. Matš kestis kõik 12 raundi ja Fury oli pidevalt aktiivsemaks pooleks. Klitško üritas viimases raundis veel britti nokauteerida, kuid murrangut ei õnnestunud enam tuua.

Pärast matši lõppu tõstsid mõlemad mehed käed taeva poole ja lootsid võitu ja kui kohtunikud hakkasid võitjat välja kuulutama, siis oli Klitško enda võidus veel kindel. Lõpuks võitis Fury kohtunike häältega 115:112, 115:112, 116:111.

Võiduga sai Fury enda valdusesse nüüd WBO, WBA, IBO ja IBFi meistrivööd. Britt jätkab enda karjääri endiselt vaid võitudega, kui ta on alistanud kõik enda 25 vastast. 18 võitu on ta teeninud nokautidega.

Klitško sai enda karjääris aga 64 võidu kõrvale 4 kaotuse. Viimati oli Klitško kaotanud 2004. aastal.

Tyson Fury valduses on nüüd neli meistrivööd. Foto:
Tyson Fury valduses on nüüd neli meistrivööd. Foto: Foto: SCANPIX

Matši käik:

Matš läbi! Mõlemad mehed ajavad käed taeva poole ja nüüd on oodata kohtunike otsust!

11. raund läbi! Klitško on raskustes ja tundib, et praeguse seisuga on soosikuks Fury!

Üheksas raund läbi! Pingeline heitlus jätkub ning kummalgi pole lihtne. Käib vihane andmine ja Fury on andnud seni võimsa lahingu!

Viies raund läbi! Klitško vasak põsk on veidike verine. 

Neljas raund läbi! Klitško muutub ka veidike aktiivsemaks.

Kolmas raund läbi! Fury on eneseindel ja Klitškot on ees ootamas raske õhtu. Fury on teinud seni 17 ja Klitško 11 täpset lööki.

Teine raund läbi! Klitško tõstab aktiivsust, kuid ka Fury näitab häid lööke.

Esimene raund läbi! Fury käitub ringis väga provotseerivalt ja näitab, et ta n ka ringis showmees.

Mõlemad mehed on jõudnud poksiringi ja on matšiks valmis!

Enne matši:

Kui sõnasõjas on Fury olnud ilmselgelt aktiivsemaks osapooleks, siis enne duelli räägivad tema kasuks ka füüsilised parameetrid: kasvu on britil 8 cm rohkem ja ka käte siruulatus on 10 cm tema kasuks.

Väljakutsuja Tyson Fury eilsel kaalumisel. Foto:
Väljakutsuja Tyson Fury eilsel kaalumisel. Foto: Foto: SCANPIX

«Kõik näevad, et ma olen teinud kõvasti tööd. Olen heas vormis. Tema on heas vormis. See tähendab, et vastamisi lähevad kaks kiiret poksijad. Kiirus tähendab aga jõudu. Kiirus võrdub jõuga ja see võrdub plahvatusohtliku matšiga,» teatas Fury eilsel pressikonverentsil.

«Arvan, et ta on eelseisva matši tõttu pinges. Ta teab, et ta kaotab,» lisas Fury. «Loodetavasti tuleb laupäeva õhtuks minusse ka veidike närvilisust, kuna praegu ei närveeri ma üldse. Mul on tunne nagu läheksin poodi kommi ostma.»

Fury lennukate sõnavõttude kohta on Klitško loomulikult ka ise arvamust avaldanud. «Tema käitumine on meelelahutuslik. Selles osas teeb ta tööd hästi. Ta ongi Tyson Fury ja ta erineb teistest. Ma ei arva, et see on lõpuni halb. Tal on muidugi vaimseid ja psühholoogilisi probleeme. See oli veidike šokeeriv, kui ta lubas ka kohtuniku nokauteerida,» rääkis Kliyško intervjuus Boxing Newsile.

Kokkuvõttes usub Klitško, et tänasest duellist tuleb võimas üritus. «Areenile on tulemas 55 000 inimest. Enne matši esineb Rod Stewart. Seega on tulemas suurepärane õhtu,» teatas ukrainlane.

Vladimir Klitško eilsel kaalumisel. Foto:
Vladimir Klitško eilsel kaalumisel. Foto: Foto: SCANPIX

Klitško on senise profikarjääri jooksul pidanud 67 matši, millest ta on võitnud 64 (53 võitu on tulnud nokaudiga) ja kaotanud 3. Viimati pidi Klitško kaotuse vastu võtma 2004. aastal, kui ta jäi nokaudiga alla ameeriklasele Lamon Brewsterile. Fury on võitnud kõik enda senised 24 matši, millest 18 on tulnud nokaudiga.

Klitško käis viimati ringis tänavu 25. aprillil, kui ta alistas New Yorgis Madison Square Gardenis kohtunike häältega ameeriklase Bryant Jenningsi. Fury alistas 28. veebruaril Londonis rumeenlase Christian Hammeri.

Klitško ja Fury vaheline duell peaks algama Eesti aja järgi pärast südaööd. Vastavalt ajagraafikule peaks väljakutsuja Fury ringi sammuma Eesti aja järgi umbes 23.55. Matši alguseni peaks sellest hetkest jääma veel 15-20 minutit ehk mehed peaksid rusikad kõigi eelduste kohaselt käiku laskma 00.10-00.15. Kihlveokontorites on selgeks favoriidiks matši eel Klitško. Esialgu pidi meeste omavaheline duell toimuma oktoobris, kuid Klitško oli sunnitud jalavigastuse tõttu matši edasi lükkama.

Tyson Fury loodab tänases tiitlimatšis Vladimir Klitškole tõsise lahingu anda. Foto:
Tyson Fury loodab tänases tiitlimatšis Vladimir Klitškole tõsise lahingu anda. Foto: Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles