Deniss Karpak kindlustas MMil pääsme Rio olümpiamängudele

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Karpak.
Deniss Karpak. Foto: Robert Deaves

Olümpiaklassi Finn maailmameistrivõistlustel Uus-Meremaal on Deniss Karpak eelviimase võistluspäeva järel 11. ning Lauri Väinsalu 37. kohal. Karpak kindlustas ühtlasi endale koha Rio olümpial.

Takapunas puhus täna kena purjetuul 6-8 m/s ning seega oli nädala seni tuuliseim päev maailmameistrivõislustel. Deniss Karpak (Karpak Sailing Team) purjetas kahes viimases fliidiseeria sõidus 23. ja 11. kohale ning asetseb enne viimast sõitu kokkuvõttes 11. kohal.

Esialgsete tulemuste põhjal on Karpak MMi punktiseis kindlustanud Eestile Rio olümpiaregati pääsme kuivõrd esimene olümpiakohtadelt väljas olev riik Itaalia asub piisava vahega 64 punkti kaugusel. Deniss Karpaki sõitudeseeria halvim mahavisatud sõidukoht on 42. ja selle sõidu sissearvamine jätaks punktivaheks itaallasega üle 20 punkti.

Deniss Karpak: «Minu tee Rio olümpiapiletini on olnud väga raske kuna 2014. aasta MMi eelviimases sõidus purunenud puri jättis mu ilma kindlana tundunud olümpiapiletist. Teadsin siis, et pean aasta aega väga kõvasti tööd tegema ja üliheas vormis olema, et 2015. aasta MMil nelja riigikoha peale heideldes edukas olla. Nüüd olen Uus-Meremaal üliõnnelik, sest olen tugevas konkurentsis tõestanud endale, et ma olen olümpiaregatile pääsu kindlalt väärt. Homme annan endast parima regati viimases sõidus. Olen väga tänulik oma toetajatele ja tänan väga oma treenereid Igorit ja Marinat.»

Lauri Väinsalu (Rein Ottosoni Purjespordikool/TREV2) on enne viimast sõitu 37. kohal, tema tänasteks sõidutulemusteks olid 33. ja 42.

Maailmameistritiitli on juba enne medalisõitu võitnud britt Giles Scott. Teisel kohal on enne medalisõitu prantslane Jonathan Lobert ja kolmas uus-meremaalane Andrew Murdoch.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles