Ujumise maailmarekordi püstitanud austraallanna lõpetas võistluse viimasena

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cate Campbell (vasakul).
Cate Campbell (vasakul). Foto: SCANPIX

23-aastane austraallanna Cate Campbell püstitas Austraalia lühirajaujumise meistrivõistlustel 100 m vabaujumises maailmarekordi. 200 m distantsil startinud Campbell ujus võistluse esimesed 100 m maailmarekordit tähistava 50,91ga, kuid distantsi teise poolega langes ta võistlejaterivis viimaseks.

Campbellist sai sellege esimene naine, kes suutnud lühirajaujumises 100 m alla 51 sekundi läbida. Eelmine tippmark kuulus 51,38ga Libby Trickettile.

«See on üsna unikaalne, kui püstitad võistluses maailmarekordi, kuid finišisse jõuad viimasena. Neid inimesi on vähe,  kes saavad öelda, et nad on midagi säärast korda saatnud, kuid ma olen alati olnud teerajaja,» rääkis Campbell AAP-le. «See on minu esimene maailmarekord. Ma ei suuda uskuda, et sain sellega hakkama. See ei tundu eriti reaalne, kuna jäin teistest maha umbes 25 meetriga.»

Parimat minekut näitas 200 m distantsil Emma McKeon, kes sai ajaks 1.51,66. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles