Tõstmise MM: Hiina teeb puhta tööd, Lätile medal, Leedu lootus põrus

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arturs Plesnieks.
Arturs Plesnieks. Foto: SCANPIX

Houstonis peetaval tõstmise MMil on täna kavas viimane võistluspäev, kui välja jagatakse veel medalid meeste ja naiste raskekaaludes. Enne viimast võistluspäeva on medalitabelis kindlaks liidriks Hiina, kellel on ette näidata 6 kuldset ja 3 hõbedast medalit.

Tabelis on teisel kohal Kasahstan, kes on seni võitnud 2 kuldmedalit, 2 hõbemedalit ning 1 pronksmedali.

Kui lugeda kokku ka väikesed medalid (mõlema tõsteviisi kolmele paremale jagatakse välja ka väikesed medalid), siis on hiinlastel kokku 29 medalit, millest 18 on kuldsed, 9 hõbedased ning 2 pronksised. Selles arvestuses on teine Venemaa 5 kulla, 6 hõbeda ja 7 pronksiga.

Eile tõusis medaliriikide sekka ka Läti, kui kuni 105 kg kaaluvate meeste seas võitis pronksmedali 23-aastane Arturs Plesnieks. Plesnieks oli rebimises 179 kg kümnes ja tõukamises 226 kg neljas, kuid kogusmmas (405 kg) piisas sellest pronksmedali võitmiseks.

Kuldmedali viis 421 kg Kasahstani Aleksandr Zaitšikov ja 411 kg võitis hõbemedali venelane David Bedžanjan. Napilt jäi medalita venelane Timur Naniev, kes sai kahe tõsteviisi kogusummana üles 404 kg.

Kuni 94 kg kaaluvate meeste seas jahtis kogusummas medalit leedulane Aurimas Didžbalis, kes pidi lõpus tõukamises leppima nulliga. Rebimises sai leedulane 180 kg väikese hõbemedali, kuid tõukamises ei suutnud ta kolmel korral üles saada 215 kg kaaluvat kangi.

Kuni 94 kg kaaluvate meeste seas võitis lõpuks kuldmedali valgevenelane Vadzim Straltsou 405 kg, hõbeda sai kaela kasahh Almas Utešov 402ga ja pronksi kasahh Žassulan Kõdõrbajev 399ga. 

Vaata Rahvusvahelise Tõsteliidu lehelt kõikide võistluste tulemusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles