Eestil on käes juba 18 pääset Rio de Janeiro olümpiale

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Luik ja Lily Luik.
Liina Luik ja Lily Luik. Foto: SCANPIX

Täna kindlustas endale olümpiapääsme purjetaja Deniss Karpak, kes tagas endale olümpiapileti Uus-Meremaal peetaval Finni maailmameistrivõistlustel. Kokku on Karpak kolmas Eesti purjetaja, kes tagas endale olümpiapääsme ning kõikide alade peale kokku 18. sportlane.

Purjetajatest on endale varasemalt olümpiapääsme taganud juba Karl-Martni Rammo (Laser) ning Ingrid Puusta (RS:X).

Kõige rohkem pääsmeid (10) on eestlastel praegu kergejõustikus, kus OM-normi on täitnud 400 m tõkkejooksjad Ramus Mägi ja Jaak-Heinrich Jagor, maratonijooksjad Roman Fosti, Liina Luik ja Lily Luik, odaviskajad Magnus Kirt ja Tanel Laanmäe, kettaheitja Gerd Kanter, kümnevõistleja Maicel Uibo ja seitsmevõistleja Grit Šadeiko.

Lisaks saavad Rios starti asuda 4 sõudjat, kuna olümpiapääsme on taganud paarisaeruline neljapaat (olümpiapileti tagas koosseis Andrei Jämsä, Allar Raja, Tõnu Endrekson, Kaspar Taimsoo). OM-pilet on käes ka kuni 75 kg kaaluvate naiste seas maadlev Epp Mäe.

Täna õhtul tagab endale OM-pääsme ka tõstja Mart Seim. Tõstmises on OM-pääsme püüdmise seisukohast kõige olulisemateks võistlusteks eelmise aasta ja tänavune MM. Seim sai OMile pääsemiseks vajalikud punktid kokku juba eelmise aasta neljanda kohaga, kuid OM-pääsme vormistamiseks on vaja osaleda kahel OM-kvalifikatsioonivõistlusel ja täna MMil võistlustulle asuva Seimi jaoks ongi see teine võistlus.           

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles