Pronksimees Seim: koht on super, aga muidu ei olnud parim päev

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Houstoni MMi üliraskekaalu poodiumil seisid Laša Talakhadze (vasakult), Aleksei Lovtšev ja Mart Seim.
Houstoni MMi üliraskekaalu poodiumil seisid Laša Talakhadze (vasakult), Aleksei Lovtšev ja Mart Seim. Foto: SCANPIX

Mart Seim võitis Houstonis peetud tõstmise MMil üliraskekaalus (+105 kg) pronksmedali, kui ta sai kahe tõsteviisi kogusummas üles Eesti rekordit tähistavad 438 kg. Eelmine Eesti rekord oli 431 kg ja püstitatud aasta tagasi Almatõ MMil.

«Pinge oli metsik. Teadsin, et tuleb kõva võistlus. Kokkuvõttes ei olnud mul kõige parem päev, kuna ei olnud kehas teravat tunnet. Reservi veel jäi,» tunnistas Seim Postimehele, et tulemuse mõttes soovis ta enamat.

Kohaga oli tõstja loomulikult aga rahul. «Pärast võistlust pole saanud veel normaalselt maha istuda ja saavutatu üle mõelda. Kohaga olen aga loomulikult rahul. Koht on super!» sõnas Seim, kes sarnaselt teiste medalistidega pidi pärast võistlust võtma ette teekonna dopingukontrolli.

Kaks kirkamat medalit läksid Houstonis kahele soosikule ja Seimi sõnul seal midagi üllatavat polnud. «Seda oli ette teada, et (Aleksei) Lovtšev on väga kõva. Grusiinilt ootasin isegi veidike enamat,» tunnistas Seim.

Lovtšev krooniti maailmarekordit tähistava 475 kg maailmameistriks, Laša Talakhadzele tõi hõbemedali koondsumma 454 kg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles