Seimi treenerist isa: viimane tõste oli ülim pingutus

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Seim (paremal) jälgimas poja tegemisi.
Alar Seim (paremal) jälgimas poja tegemisi. Foto: Jaanus Lensment

Mart Seim võitis Houstonis toimunud tõstmise MMil üliraskekaalus pronksmedali, kui ta sai kahe tõsteviisi kogusummana kirja 438 kg. Seim tõusis medalile tõukamise viimase katsega, kui ta sai kirja võistluspäeva teise tulemuse ehk 248 kg. Seejuures oli Seim korra 248 kg tõukamisel ebaõnnestunud.

«Ta tegi ära, mis teha sai. Võistluspinge oli suur ja seega ta ei realiseerinud päris kõike ära. Lõpus sai õigele raskusele mindud ja tegemist oli taktikamänguga,» tõdes sportlase treenerist isa Alar Seim Postimehele. «Soomlased aitasid meil konkurentide tegemisi jälgida ja neist oli suur abi. Kõik muutsid ju pidevalt raskusi.»

Nii edestas Seim neljandaks jäänud armeenlast Gor Minasyani 1 kg ja viiendaks jäänud Taipei tõstjat Shih-Chieh Cheni 2 kg. «Teadsime, et 248 kg peaks medali andma ja kui ta viimasele katsele läks, siis oli kindel, et üles tõstes saab ta medali. See viimane katse oli tema poolt ülim pingutus. Ma pole varasemalt näinud tal kangi niimoodi rinnal värisemas,» kiitis Alar Seim poja võitlusvaimu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles