Fury kasutas 60 protsenti oma arsenalist

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Klitško (vasakul) ja Tyson Fury.
Vladimir Klitško (vasakul) ja Tyson Fury. Foto: SCANPIX

Laupäeva õhtul sai poksi raskekaal endale uue valitseja, kui britt Tyson Fury alistas tiitlimatšis pikaaegse poksimaailma valitseja Vladimir Klitško. Värske maailmameister ei tunne, et oleks võiduga kedagi üllatanud.

«See ei olnud šokeeriv tulemus. Suureks üllatuseks võib pidada seda, kui võidab keegi, kellel pole selleks kunagi võimalust olnud. Tyson Fury pidigi saama raskekaalu maailmameistriks,» ütles briti poksiäss pärast matši.

Lisaks väitis Fury, et ei pidanud Klitško vastu kõiki oma oskusi mängu panema. «Ma olen suuteline rohkemaks. See polnud kõik, mis minus peitub. Kasutasin täna umbes 60 protsenti oma arsenalist ja seda ülejäänud osa näete minu järgmises matšis.»

Fury ja Klitško matš kestis 12 raundi ja britt oli pidevalt aktiivsemaks pooleks. Klitško üritas viimases raundis veel britti nokauteerida, kuid murrangut ei õnnestunud enam tuua.

Pärast matši lõppu tõstsid mõlemad mehed käed taeva poole ja lootsid võitu ja kui kohtunikud hakkasid võitjat välja kuulutama, siis oli Klitško enda võidus veel kindel. Lõpuks võitis Fury kohtunike häältega 115:112, 115:112, 116:111.

Võiduga sai Fury enda valdusesse WBO, WBA, IBO ja IBFi meistrivööd. Britt jätkab enda karjääri endiselt vaid võitudega, kui ta on alistanud kõik enda 25 vastast. 18 võitu on ta teeninud nokautidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles