Kellest saab värske maailmameistri esimene väljakutsuja?

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tyson Fury asub peagi eile võidetud tiitleid kaitsma
Tyson Fury asub peagi eile võidetud tiitleid kaitsma Foto: SCANPIX

Vladimir Klitško pikk valitsemisaeg raskekaalu poksis sai läbi, kui ta kaotas Düsseldorfis peetud tiitlimatšis Tyson Furyle. Briti käes on nüüd WBA, WBO, IBO ja IBFi meistrivööd ning edaspidi peab ta nende kaitsmiseks alistama vaid maailma täielikke tippe. Kes võiks olla Fury järgmine vastane.

Eilse lahingu järel antud kommentaaridest võib järeldada, et kõige tõenäolisem on kordusmatš. Korduskohtumise võimalus oli juba esialgses lepingus sees ja matši toimumise otsustab Klitško meeskond. Poksija vend Vitali Klitško kinnitas kohe pärast kaotust, et kordusmatš tuleb.

Kui Klitškod peaks aga sellest võimalusest loobuma, siis ootavad võimalike väljakutsujate järjekorras sellised mehed nagu Deontay Wilder, Anthony Joshua ja äsja tippsporti tagasi tulnud David Haye.

Boxingnews24 kirjutab, et just Wilder on kõige potentsiaalsem mees, kes järgmisena tiitli eest poksima pääseb. Ilmselt juhtub see järgmise aasta teises pooles ning vastaseks saab ta Fury ja Klitško kordusmatši võitja.

Omamoodi küsimärk on David Haye olukord. Teda on aastaid peetud üheks maailma paremaks poksijaks, kuid pärast võistluspausi on tema vormi kohta vähe teada. Kui ta peaks järgmise aasta alguses oma väärtust tõestama, siis võib teda juba lähiajal näha ka tiitlite nimel poksimas. Esimese matši peab Haye 16. jaanuaril Londonis ja vastaseks on Mark de Mori. Viimati poksis Haye 2012. aastal, kui alistas Derek Chisora. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles