Eesti koondise treener: Talihärm tegi suurepärase sõidu

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johanna Talihärm.
Johanna Talihärm. Foto: Tairo Lutter

Täna sai avalöögi laskesuusatamise MK karussell, esimestel distantsidel said sportlased end proovile panna meeskonnaaladel. Esimesena oli kavas paarisspirint, kus meie duo koosseisus Beilmann-Ermitsa saagiks jäi 25. koht. Teisena sai rajale meie segateatemeeskond koosseisus Kadri Lehtla, Johanna Talihärm, Roland Lessing ja Kauri Kõiv, kes kaotasid liidrile ringiga, saades protokolli kirja 18. aja.

Teatemeeskonnast tasub koondise treeneri Kalmer Trammi sõnul kindlasti tähele panna Johanna Talihärmi sooritust (0+0 0+0), kes Trammi hinnangul tegi oma senise karjääri parima teatesõidu. 

«Johanna väljus mõlemast tiirust puhaste paberitega ning ka tema sõidukiirus oli hea. On näha, et USA-s õppimine ja treenimine on talle hästi mõjunud,» oli Tramm rõõmus.

Talihärm sõitis teist vahetust olles võtnud teatepulga üle esimese vahetuse teinud Kadri Lehtlalt, kui kaotust liidrile oli kogunenud +2.05,9. Talihärmilt läks vahetus üle Lessingule, kaotust võitjale oli meeskonna peale kogunenud +3.10,8. Ka Lessing näitas  head sõitu väljudes mõlemast tiirust ilma trahviringideta. Meeskonna ankrumehe rollis olnud Kauri Kõiv oli sunnitud minema ka ühele trahviringile ning kaotus võitjale enam kui 1 ring, võeti meeskond rajalt maha saades lõpuprotokolli kirja 18. koha.

«Aja kokkuhoiu eesmärgil võetakse laskesuusatamise teatevõistlustel maha need meeskonnad, kel kaotust võitjale on kogunenud enam kui 1 ring. Lõpuprotokolli läheb lõpuajana kirja koht, mida meeskond mahavõtmise hetkel hoidis,» selgitas Tramm.

Östersundi maailmakarika etapp jätkub 2. detsembril meeste 20 km individuaaldistantsiga, naiste 15 km distants sõidetakse 3. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles