Video: Lewandowski püstitas imemänguga neli Guinnessi rekordit

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müncheni Bayerni ründestaar Robert Lewandowski.
Müncheni Bayerni ründestaar Robert Lewandowski. Foto: SCANPIX

Paljudele jalgpallisõpradele jääb tänavusest aastast meelde Robert Lewandowski hullumeelne mäng Wolfsburgi vastu, kus ta lõi üheksa minutiga viis väravat. Täna kirjutati see mäng Guinnessi rekordite raamatusse.

Poola ründaja nimel on nüüd kõigi aegade kiireim Bundesliga kübaratrikk (kolm väravat kolme minuti ja 33 sekundiga), kõige kiiremini löödud neli väravat (viie minuti ja 42 sekundiga) ja kõige kiiremini löödud viis väravat (kaheksa minuti ja 59 sekundiga). Neljanda rekordina tõusis ta enim väravaid löönud vahetusmeheks Bundesligas. Mäletavasti sekkus Lewandowski mängu alles teisel poolajal, kui Bayern oli 0:1 kaotusseisus. Lõpuks võeti 5:1 võit. 

«Ma ei tea, kas mõni mängija sellist asja korrata suudab. Kõik peab kokku langema: õnn, tippvorm ja mängu käik,» rääkis Lewandowski Gunnessi rekordite püstitamist kommenteerides. «Mingi kõrgem jõud tahtis, et ma need viis väravat lööks.»

Ka rekordiraamatusse kandmise päeva peab ta enda jaoks oluliseks: «See ajalooline päev jääb mulle elu lõpuni meelde,» ütles ründaja pärast sertifikaadi saamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles