EOK otsustab poliitraha jaotuse alles jaanuaris

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Sukles
Siim Sukles Foto: Raigo Pajula

Eesti Olümpiakomitee peasekretäri Siim Suklese sõnul ei tegele nad poliitikutelt saadava lisaraha jagamisega enne, kui raha eraldamine on ametlikult kinnitatud. «Jagame karu nahka ikka alles siis, kui see on kinni püütud,» sõnas ta. 

Möödunud nädalal sai teatavaks, et kuuest riigikogus esindatud erakonnast neli otsustas niinimetatud katuserahast toetada Eesti Olümpiakomiteed. Kõige suurema panuse annab spordi heaks Reformierakond, kes plaanib sportlastele eraldada 620 000 eurot. IRLi panus oleks 365 000, sotsiaaldemokraatidel 295 000 ja ainsa opositsioonierekonnana Keskerakonnal 25 000 eurot. Kokku toob see rahanappuses vaevleva EOK kaukasse 1,3 miljoni euro suuruse summa.

«Esialgu ma veel nendest numbritest ei innustuks, ootame raha eraldamise ametliku otsuse ikka enne ära,» lausus Sukles ja lisas, et seepärast pole ametlikult paigas ka eraldatava summa jagamise kava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles