Viljandi üritab käsipalliliigas võidusoonele naasta

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi HC.
Viljandi HC. Foto: Madis Luik

Käsipalli Eesti meeste Meistriliigas kohtuvad käesolevas voorus SK Tapa –- HC Kehra/Horizon Pulp&Paper, Aruküla SK -– HC Viimsi/Tööriistamarket ning Audentes SK –- Viljandi HC. Mänguvaba on Põlva Serviti. 

Mullune karikavõitja Viljandi kaotas pühapäeval peetud karikavõistluste veerandfinaali korduskohtumises Kehrale ja langes seega konkurentsist. Koduses meistriliigas minnakse vastamisi Audentesega ja tahetakse saada tagasi võidulainele.

«Viljandi loodab pärast kaotustejada võidusoonele naasta. „Kindlaid eesmärke me kohtumiseks pole püstitanud, tahame lihtsalt oma mängu leida,“» tõdes Viljandi juhendaja Marko Koks. «„Audentest ei tohi alahinnata, sest avaringis kulges meil teine poolaeg võrdselt. Tõsi, esimese pooltunniga olime vahe sisse teinud, aga ikkagi. Kuigi oleme saanud järjepanu kaotuseid, siis mängupilt pole kõige hullem, soovida jätab lihtsalt realiseerimine. Audentese vastu ei mängi meil Robert Lõpp, kelle vigastuse tõsidus selgub hiljem. Kuna vastasel on noor koosseis, siis peame kaitses agressiivsed olema, et kiirrünnakuid teenida,» lisas Koks.

«„Favoriidiks on Viljandi ja nii saame mängule minna pingevabalt. Kui vastasel satub olema halb päev ning meie tegutseme õnnestunult, siis on kõik võimalik,“» sõnas Audentese peatreener Martin Noodla. «„Kindlasti peame on vigade arvu vähendama, samuti loodame teha palju vahetusi, sest Viljandi pole see meeskond, kelle vastu me otseselt võidu peale välja lähme.“»

Mullune hõbemedalimeeskond Kehra läheb selles voorus vastamisi Tapaga.

«Tapa meeskonda on läbi hooaja kimbutanud vigastused. „Seegi kord on meil neil-viis põhimeest puudu. Kuna Kehra tegutseb küllaltki robustselt, siis loodan, et olemasolevad mängijad terveks jäävad,“» ei varjanud Tapa peatreener Elmu Koppelmann. „«Kuigi mõlemal meeskonnal on koormus sama, räägib klassivahe kehralaste kasuks. Neil on pikem pink ja nad on hetkel heas vormis. Kui Kehra eelmine peatreener Jüri Lepp tegi aeg-ajalt üllatavaid käike, siis Indrek Lillsoo käe all on nende mängus tunda rohkem tahet,» lisas Koppelmann.

Kehra/Horizon Pulp&Paperi jaoks on sel nädalal peasündmuseks Viljandis toimuv karikavõistluste finaalturniir. «„Mäng Tapaga on küll meistriliiga kohtumine, kuid spetsiaalselt me selleks ei valmistu,»“ tunnistas kehralaste juhendaja Indrek Lillsoo. „«Tahame saada korraliku mängu ja taktikat lihvida,» lisas Lillsoo.

Vooru kolmandas mängus lähevad vastamisi Aruküla ning Viimsi. Aruküla jäi karikavõistluste veerandfinaalis võõrsil visatud väravate reegli alusel alla esiliigas osalevale Põlva Tarbijate Ühistule. Seejuures oli Aruküla viimase minutini lähedal edasipääsule, kuid lasi siis põlvalastel visata kaks vastuseta väravat ning pudenes konkurentsist.

«„Pettumus on suur, kuid meil on sihiks seatud meistrivõistlustel pääseda nelja parema hulka ja seega peame hakkama ka Viimsilt punkte võtma,»“ lausus Aruküla peatreener Toivo Järv. «„Kui rünnakul saame hakkama, siis kaitse meil ei pea. Ega siin paari päevaga midagi muuta suuda, iga mees peab lihtsalt rohkem pingutama.“»

Viimsi/Tööriistamarket loodab Aruküla kurba seeriat jätkata. „«Aruküla vorm küll kõigub ja kuigi esiliiga tipud on tasemel, mõjub selline kaotus kahe mängu kokkuvõttes moraalile halvasti,“» arutles Viimsi/Tööriistamarketi juhendaja Ain Pinnonen. «„Kuna meil on pikk pink, siis kavatseme tempo peale panna. Edu võtmeteks saavad kindlasti olema väravavahi töö ja kaitse.“»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles