Igavuse käes vaevelnud president muutis jalgpallireegleid

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mohamed Ould Abdel Aziz
Mohamed Ould Abdel Aziz Foto: SCANPIX

Mauritaania jalgpalli superkarika kohtumine Tevragh-Zeina ja Ksari vahel sai uskumatuna tunduva lõpplahenduse. Kui mängitud oli veidi enam kui tund ja tablool särasid numbrid 1:1, teatati, et kohtumine on lõppenud ja algab penaltiseeria.

Üsna jabura lahenduse mõtles väidetavalt välja mängul viibinud Mauritaania president Mohamed Ould Abdel Aziz, kellel hakkas kohtumist vaadates lihtsalt igav ja ta nõudis 63. minutil penaltiseeria korraldamist. Karistuslöökidel osutus paremaks Tevragh-Zeina meeskond. Jalgpallireeglite kohaselt kestab mäng teatavasti 90 minutit, millele viigi järel järgneb 30 minuti pikkune lisaaeg. Kui ka siis on meeskonnad viigis võetakse kasutusele penaltid.

Mauritania on Lääne-Aafrikas asuv 3,5 miljoni elanikuga riik, mida Mohamed Ould Abdel Aziz juhib alates 2008. aastast. Ta viis ise läbi kiirelt kulgenud riigipöörde ning nimetati riigipeaks. Aasta hiljem tagandas ta end riigipea kohalt, et kandideerida presidendiks. Valimised võitis ta 52 protsendiga, kuid opositsioon süüdistas Mohamed Ould Abdel Azizi tulemuste võltsimises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles