Karm süüdistus: kas Klitško kaotas tõesti meelega?

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Klitško pärast kaotust Tyson Furyle. Tagaplaanil tema vanem vend Vitali
Vladimir Klitško pärast kaotust Tyson Furyle. Tagaplaanil tema vanem vend Vitali Foto: SCANPIX

Venemaa spordimänedžer, -promootor ja -korraldaja Vladimir Hrjunov, kes peamiselt tegutseb poksivaldkonnas, teatas, et tema andmetel panustas Vladimir Klitško raskekaalu tiitlimatšis Tyson Fury vastu iseenda kaotusele ja andis võidu meelega vastasele.

Hrjunovi andmetel tegi keegi Suurbritannia kihlveokontoris nelja miljoni euro suuruse panuse Tyson Fury võidule. «Kõik said aru, et see on väga veider panus. Ükskõik kui patriootlik mõni britt ka ei oleks, siis nelja miljonit eurot ei panustaks temale keegi. Kahtlustatakse, et selle panuse võis teha vaid Vladimir ise,» rääkis Hrjunov Sport-Expressile. «See selgitaks, miks ta ootamatult nii kehva matši tegi.»

Ligi kümme aastat võitmatuna püsinud Klitško sai matšis kohtunike üksmeelse otsuse järel kindla kaotuse. Algusest peale domineeris matši Fury. Kuigi vaheaegadel tuletati Klitškole pidevalt meelde, et ta peab hakkama ründama, siis esimesed liigutused selles suunas tegi ukrainlane alles viimases raundis.

«Paistab, et ta kasutas häid koefitsente lihtsalt raha teenimise eesmärgil. Ta teenis juba poksiringi astumisega suure summa, kuid nägi võimalust selle kahekordistamiseks. Ei tohi unustada, et vennad Klitškod on loonud suure äriprojekti, kus iga käik on välja arvestatud.»

Kuigi ametlik info veel puudub, siis ilmselt peavad Fury ja Klitško järgmise aasta esimeses pooles ka kordusmatši.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles