Eestlanna sõitis MK-sarjas välja elu parima tulemuse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doris Kudre
Doris Kudre Foto: Markku Vauhkonen

Soomes lõppes tänavuse suusaorienteerumise MK-sarja esimene võistlusseeria ühisstardist tavarajaga. Eesti koondisest olid võistlustules alles juunioride sekka kuuluv Doris Kudre ja kogenud suusamees Ilmar Udam. Kudre lõpetas võistluse elu parima tulemuse ehk 23. kohaga. Udam sai 32. koha.

Naiste võistlust juhtis algusest lõpuni üleeilse lühiraja võitja, rootslanna Tove Alexandersson, kes sai lõpuajaks 1:01.11 ning edestas finišis venelannat Maria Keškinat kahe ja poole minutiga. Kudre tegi hea soorituse, olles ajaga 1:13.07 omavanuste seas parim. Naiste maailma paremik liikus eest ära eelkõige kitsal ja pikal tõusul. Pika ja raske võistluse tulemuseks oli 23. koht, mis on Kudre seni parim koht MK-sarjas.  

Meeste seas sai 23,5 km rajal etapivõidu 42-aastane 13 MM-kulla omanik, venelane Eduard Hrennikov. Ta suutis kogu distantsi vältel püsida juhtpositsioonidel ning edestada finišis 13 sekundiga rootslast Ulrik Nordbergi. Võiduajaks märgiti 1:23.58. Udam tegi üsna head sõitu ja lõpetas 32. kohaga (aeg 1:44.24), kuid ei suutnud siiski vältida vigu, mis läksid maksma mõned kohad lõpuprotokollis.

MK-sari jätkub jaanuari lõpus Saksamaal, kuid eesoleval nädalavahetusel osaleb 15 Eesti suusaorienteerujat Põhja-Soomes tugevakoosseisulisel võistlusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles