Barcelona võib Messist või Neymarist ilma jääda

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neymar (vasakul) ja Lionel Messi.
Neymar (vasakul) ja Lionel Messi. Foto: SCANPIX

Briti meedia kirjutab, et FC Barcelona võib tulevikus Lionel Messist või Neymarist ilma jääda. Inglaste teatel ei ole Barcelona rahaline seis kõige parem ning Premier League’i klubid on võimalised suurtele staaridele paremat palka pakkuma.

Barcelona võitis eelmisel hooajal küll Meistrite liiga, kuid kokkuvõttes nad selle võiduga kasumit ei teeninud, kuna mängijatele tuli maksta suuri boonuseid. Praeguse seisuga kulub klubi ühe hooaja tulust (viimati 608 miljonit eurot) koguni 73 protsenti palkadeks ja sellega rikutakse klubi enda poolt seatud piiranguid.

Kui klubi juhatus ei suuda palkadeks minevad kulusid protsentuaalselt vähendada, siis peavad nad kahe aasta pärast ametist tagasi astuma. Samal ajal ei ole klubi suutnud sõlmida uut lepingut tiimi särgisponsori Qatar Airways’iga.

Veel on Barcelona võtnud sihiks Nou Campi renoveerimise ja suurendamise (tulevikus peaks areenile mahtuma 105 000 pealtvaatajat). Lisaks soovitakse ehitada uus areen Barcelona B meeskonnale ja uut halli kavandatakse ka korvpallitiimile. Kõiki neid asjaolusid arvesse võttes usub Briti meedia, et Barcelonal tuleb tulevikus mõnest enda tähtmängijast loobuda, kuna neile ei suudeta enam maksta konkurentsivõimelist palka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles