Müncheni olümpia terrorirünnaku kohta avaldati uusi ja võikaid detaile

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terrorist 1972. aasta olümpiamängudel.
Terrorist 1972. aasta olümpiamängudel. Foto: SCANPIX

1972. aasta Müncheni olümpiamängudel aset leidnud terrorirünnaku kohta avaldatakse peagi dokumentaalfilm «Munich 1972 & Beyond», kus räägitakse ka seni varjul olnud detailidest.

Palestiinlastest terroristid tapsid Müncheni olümpiamängudel 11 inimest, kui nad võtsid pantvangi Iisraelist pärit sportlasi, treenereid ja ametnikke, kirjutab The New York Times.

Nüüdsete avalduste kohaselt piinasid terroristid ka pantvange ning iisraellasest tõstja Yossef Romano kastreeriti teiste pantvangide silme all.

Hukkunute lähedased said piinamiste kohutavatest detailidest teada 1990ndatel ja nüüd rääkisid nad neist jubedatest sündmustest peagi ilmuvas dokumentaalfilmis.

«Nad lõikasid tema suguelundi maha läbi aluspükste ja väärkohtlesid teda. Kujutate ette, kuidas teised seda kõike kinniseotult pealt pidid vaatama? Kui ma nägin juhtunust fotosid, siis see oli väga valus,» rääkis Romano abikaasa Ilana Romano.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles