Koolides jalgpalli kohustuslikuks teinud Hiina tahab suurvõimude sekka

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia peaminister David Cameron (vasakul) ja Hiina president Xi Jinping (vasakult teine) Manchester City treeningkeskuses.
Suurbritannia peaminister David Cameron (vasakul) ja Hiina president Xi Jinping (vasakult teine) Manchester City treeningkeskuses. Foto: SCANPIX

Hiina üritab jalgpallimaailmas varasemast rohkem tooni anda ja selleks kasutatakse mitmeid võimalusi. Nii muudeti Hiinas jalgpall koolides hiljuti kohustuslikuks.

Riigi president Xi Jinping on suur jalgpallifänn ja ta mõistab hästi MM-finaalturniiri ülemaailmset tähtsust. Seetõttu on hakatud ala arendamisega tõsiselt tegelema. Hiinas avaldati hiljuti 50 punktist koosnev plaan, kuidas peaks nende riik jõudma jalgpallimaailma suurjõudude sekka, kirjutab Sportsmail.

Koolide juurde on plaanitud rajada kokku 20 000 uut väljakut ning seeläbi peaks riik juurde saama 100 000 uut jalgpallurit.

Tegusid tehakse ka klubirindel, kus Hiinast pärit investorid omandasid hiljuti 13 protsenti Manchester City meeskonnast. Teiste seas külastas hiljuti ManCity treeningkeskust ka Hiina president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles