Itaaliat räsib ulatuslik dopinguskandaal

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fabrizio Donato pärast Londoni olümpial saavutatud kolmandat kohta
Fabrizio Donato pärast Londoni olümpial saavutatud kolmandat kohta Foto: SCANPIX

Itaalia Antidopingu Organisatsioon (NADO) teatas kolmapäeva õhtul, et nõuavad 26 sealsele kergejõustiklasele kahe aasta pikkust võistluskeeldu, kuna sportlased on hoidunud dopinguproovide andmisest. Teiste hulgas on süüdistuse saanud ka olümpiapronks Fabrizio Donato ja Euroopa meister Andrew Howe, kirjutab Reuters.

Itaalia Olümpiakomitee selgitas, et välja toodud 26 endist ja praegust sportlast on dopinguproovidest püüdnud eemale hoida. 

Kolmikhüppaja Donata ja kaugushüppaja Howe’i kõrval on süüdistatute hulgas ka valitsev Euroopa maratonimeister Daniele Meucci, 2003. aasta teivashüppe maailmameister Giuseppe Gibilisco ja Ateena olümpiapronks naiste maratonis Anna Incerti.

26 väidatava patuse nimekiri: Roberto Bertolini; Migidio Bourifa; Filippo Campioli; Simone Collio; Roberto Donati; Fabrizio Donato; Giovanni Faloci; Matteo Galvan; Giuseppe Gibilisco; Daniele Greco; Andrew Howe; Anna Incerti; Andrea Lalli; Stefano La Rosa; Claudio Licciardello; Daniele Meucci; Christian Obrist; Ruggero Pertile; Jacques Riparelli; Silvia Salis; Fabrizio Schembri; Daniele Secci; Kaddour Slimani; Gianluca Tamberi; Marco Francesco Vistalli; Silvia Weissteiner.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles