Kohus loodab Pistoriuse vähemalt 15 aastaks trellide taha saata

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius.
Oscar Pistorius. Foto: SCANPIX

Lõuna-Aafrika Vabariigi kohus otsustas, et endine paraolümpialane Oscar Pistorius on süüdi tahtlikus tapmises ning teda ootab vähemalt 15 aasta pikkune vanglakaristus. Varem oli kohus mehe süüdi mõistnud tahtmatus tapatöös.

2013. aasta 14. veebruaril lasi Pistorius oma kodus maha modelli Reeva Steenkampi. Naine viibis tapmise hetkel vannitoas ja Pistorius tulistas teda läbi ukse. Hljem väitis endine sporditäht, et pidas Steenkampi murdvargaks.

Kui varem arvas kohus, et Pistoriuse mõrv ei olnud ettekavatsetud ega tahtlik, siis nüüd muudeti otsust. Prokuröri sõnul tulistas mees läbi vannitoa ukse neli kuuli ning ei tohiks olla kahtlustki, et tema idee oli seal viibiv inimene tappa. Kohtunik Eric Leach nõustus prokuröriga.

Alates oktoobrist koduarestis olnud Pistorius naaseb peagi kohtu ette ja saab võimaluse end taas kaitsta. Minimaalne vanglakaristus lõpliku süüdimõistmise korral on 15 aastat. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles