Vabavõitleja Kaido Höövelson asub sumomeeste au päästma

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Höövelson (keskel)
Kaido Höövelson (keskel) Foto: http://rizinff.com

«Suuri pingeid peal ei ole, kuna minult ei saa päris imet oodata. Olen vabavõitluses siiski uus mees. Väikestviisi tekitab muret ehk see, et seni pole MMAsse siirdunud sumomeestel kuigi hästi läinud. Tahan tõestada, et pole me nii papist poisid midagi,» räägib endine sumomaadleja Kaido Höövelson veidi vähem kui kuu aega enne oma esimest matši vabavõitlejana. Baruto nime all Jaapanis kuulsust kogunud eestlane alustab MMA-karjääri detsembri viimasel päeval Tokyo külje all Saitama linnas. 

Höövelson tunnistab, et näiteks kolme aasta eest ei oleks ta osanud oodata, et astub kunagi suurele areenile vabavõitlejana. «MMA on mind alati huvitanud, kuid sumokarjääri ajal liiga palju sellele ei mõelnud. Pärast karjääri lõppu pidin põlvevigastusest jagu saama ja alles siis võisin hakata tõsisemalt MMA peale mõtlema.»

Löömist ei karda​

Nooruspõlvest on Höövelsonil peale sumotausta kaasa võtta korralik judopagas. Nende alade suur erinevus MMAga võrreldes on see, et viimases tohib vastaseid lüüa. «Kuigi sumos ja judos on löömine keelatud, ei ole mul selle vastu mingit vaimset blokki. Ka paljudel idamaistel aladel tohib ja peab vastast lööma. Mina isiklikult pole löömisega elus eriti kokku puutunud.»

Laias laastus tunneb Höövelson, et vabavõitleja elu peaks talle sobima. «Õnneks ei ole asi päris selline, et tennisistist saab iluvõimleja. Mina olin kahevõitleja ja jään kahevõitlejaks. Judost on mul kaasas nn valuvõtted ja sumost teadmine, et taganeda ei tohi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles