TLÜ/Kalev teenis Balti liigas suure kaotuse

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall.
Korvpall. Foto: SCANPIX

Balti korvpalliliigas peeti täna üks mäng, kus TLÜ/Kalev pidi võõral väljakul vastu võtma Panevezyse Lietkabeliselt teenitud 72:101 (34:56) kaotuse. 

Esimene veerandaeg oli alguses küllaltki võrdne, kuni Lietkabelis hakkas pea eksimatult tabama - esimese veerandi visketabavus võõrustajatel 70%. Mõlemad meeskonnad ei keskendunud eriti kaitsele, vaid panustasid rohkem rünnakule, mille iseloomustamiseks näitas tabloo 30:21 leedu võistkonna eduseisu esimese perioodi lõppedes, vahendas basket.ee.

Kuigi teisel veerandil Lietkabelise tabavusprotsent natukene vähenes 65 protsendile, suutis Leedu võistkond vahe rohkem kui kahekordistada. Sellele aitas kaasa TLÜ/Kalevi kerged pallikaotused (poolajaks kokku 10) ning kaheste möödavisked. Poolajaks oli leedukate eduseis kärisenud 22 punktile - 56:34.

Teisel poolajal mängupilt eriti ei muutunud: jätkus kiire, lahtine ja suureskooriline mäng, mida kontrollis täielikult Lietkabelise võistkond. Kalev suutis küll tulla 14 silma kaugusele kolmanda perioodi alguses, aga enamaks poldud suutelised ning vastased paisutasid viimasel veerandil eduseisu 30 punktile. Pärast kolmandat veerandit oli Kalev taga 51:75 ning terve mäng kaotati 101:72. 

Lietkabelise meeskond sai märkimisväärse toetuse paljudelt mängijatelt – tervelt kuus pallurit jõudsid kahekohalise punktiskoorini. Resultatiivseim oli Mile Ilic 16 punktiga, Arturas Valeika ning Arnas Labuckas lisasid 13 silma.

Ilma Kalle Klandorfita olnud TLÜ/Kalevi eest viskas kõige enam punkte Johnny Berhanemeskel, 22, olles ühtlasi ka üleplatsimees. Kaido Saks tõi 11, Thomas Droney ning Zach Atkinson 10 silma.

TLÜ/Kalevile oli see Balti liigas viiendaks kaotuseks kolme võidu kõrvale. Selle saldoga asutakse tabelis viiendal positsioonil. Turniiri 6 võidu saanud Lietkabelis asub ainult ühe kaotusega kindlalt tabeli esimesel positsioonil.

TLÜ/Kalevi järgmine mäng on teisipäeval, kui kohtutakse Audentese SG/Noortekoondisega nende koduväljakul. Järgmine Balti liiga kohtumine on võistkonnal alles 15.12, kui minnakse Kalevi Spordihallis vastamisi Pärnu Sadamaga. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles