Tyson Fury’lt ähvardatakse juba üks meistrivöö ära võtta

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tyson Fury meistrivöödega.
Tyson Fury meistrivöödega. Foto: SCANPIX

Poksiäss Tyson Fury tõusis laupäeval raskekaalu valitsejaks, kui ta alistas Düsseldorfis Vladimir Klitško. Fury sai võiduga enda valdusesse WBA, WBO, IBO ja IBFi meistrivööd, kuid nüüd võib ta IBFi meistrivööst ilma jääda.

IBF tahab, et Fury kohtuks järgmisena nendepoolse väljakutsuja Vjatšeslav Glazkoviga, kuid britt peab hoopis vastamisi minema Vladimir Klitškoga. Klitško ja Fury vahelises lepingus oli kirjas, et ukrainlasel on õigus kordusmatšiks ja Klitško on juba teada andnud, et kordusmatš tuleb, kirjutab Sky Sports.

IBF ähvardab aga Fury’lt tiitlivöö ära võtta, kui ta ei kohtu järgmisena Glazkoviga. «Kui nad tahavad meilt võtta nii alatul ja vastikul viisil meistrivöö, siis sellest saab IBFi jaoks avalik ja piinlik ettevõtmine. Selles võivad nad kindlad olla,» teatas briti treener Peter Fury.

«See on šokeeriv uudis. Ma arvan, et IBF ei anna endale aru, mis toimub. Kui sõlmisime Klitškoga lepingu, siis tahtsid ka nemad, et lepingusse läheks sisse punkt kordusmatši kohta. See on suurte tiitlimatšide puhul tavapärane praktika. Klitško on otsustanud selle klausli aktiveerida ja nüüd tulebki neil uuesti kohta,» lisas ta. «Kui Klitško oleks otsustanud karjääri lõpetada, siis saaksime muidugi kohtuda järgmise väljakutsujaga.»

«Sellised ähvardused on IBFi poolt väga ebaprofessionaalsed, kuna Tyson krooniti alles laupäeval meistriks,» märkis Peter Fury veel.

31-aastane ukrainlane Glazkov on senise profikarjäri jooksul pidanud 22 matši, millest ta on kirja saanud 21 võitu ja 1 viigi. Fury on võitnud senise karjääri jooksul kõik 25 matši.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles